Защо виното е полезно, защо пием по една чаша вино всеки ден, наистина ли е виното здравословно?

Виното е познато на човечеството от древни времена. Смята се, че в умерени количества тази напитка не може да навреди на тялото. Някои твърдят, че това е полезно за вашето здраве. Но наистина ли е така?

Защо виното е полезно, защо пием по една чаша вино всеки ден, наистина ли е виното здравословно?
Защо виното е полезно, защо пием по една чаша вино всеки ден, наистина ли е виното здравословно?

Как да изберем по-здравословно вино?

Сухото червено и сухо бяло вино се счита за по-безвредно, тъй като може да се избегне използването на допълнителни захари. Препоръчително е също да закупите местен продукт, тъй като за транспортиране често се добавя серен диоксид.

Когато избирате вино, трябва да обърнете внимание на личните предпочитания и вкусовите комбинации. Например, ястия от червено месо са подходящи за червени вина: телешко, говеждо, дивеч. Белите вина традиционно се свързват с рибни деликатеси. Предпочитание се дава на по-леки и не особено мазни варианти, например камбала, подметка, дорада. Червената риба (риба тон, сьомга, пъстърва), бяло месо като свинско месо, ястия от домашни птици и диви птици, телешко месо, различни пастети, скариди, раци, омари са подходящи за розово вино.

Преди да консумирате алкохол, най-добре е да ядете нещо с високо съдържание на протеини и мазнини, като пържола или мазна риба. Това ще забави усвояването на алкохола и ще намали риска от махмурлук.

 

Какво представлява винената напитка и по какво се различава от виното?

Виното е продукт, произведен от чист гроздов сок без добавки, включително етилов алкохол, ректифициран, всякакви плодови дестилати. Винената напитка е вид алкохол, който съдържа поне 50% от винените материали, като етилов алкохол, плодови дестилати, продукти, съдържащи захар, естествени оцветители и аромати Например, големи количества захар и сиропи се добавят към сангрия и греяно вино.

Виното се счита за по-висококачествен и безвреден продукт. Но цената за него ще бъде много по-висока. Малко количество винен материал и добавки във винените напитки не влияят по най-добрия начин на вкуса и понякога може дори да има остра алкохолна миризма. По-добре е да изберете продукт от естествени съставки, тъй като това ще помогне за намаляване на тежестта върху тялото.