Защо не е възможно да напомпате дупето, грешки в упражненията за задните части и съвети

4 популярни упражнения за дупето, в които често правим грешки.Понякога изпомпваме напълно грешните мускули, които искаме. Много често момичетата идват във фитнеса за красиви крака и плячка. Начинаещите са наясно кои симулатори и упражнения изпомпват задните части, но това знание не е достатъчно. В упражненията дори това как стоите играе роля. Правилната позиция на краката и правилните движения ще накарат целевата мускулна група да работи. Ако нарушите техниката, има риск изобщо да не напомпате мускулите, които сте искали.

Защо не е възможно да напомпате дупето, грешки в упражненията за задните части и съвети
Защо не е възможно да напомпате дупето, грешки в упражненията за задните части и съвети | Image: 123RF

Клек

В този случай хората често бъркат какво точно изпомпват: задните части или бедрата. За всеки мускул техниката за изпълнение на клекове ще бъде различна. Ако искаме да напомпаме задните части, тазът трябва да бъде изтеглен назад, а тялото да бъде наклонено по-близо до хоризонталата. Основната задача е да обърнете чорапите настрани под ъгъл от 30-45 градуса и да не запълвате коленете навътре.

Ако правите упражнения върху дупето, а не върху краката, не прехвърляйте основния фокус върху коленете. В противен случай това ще бъдат клекове с доминиране на коляното на предната част на бедрото.

Платформена преса

В това упражнение поставянето на краката на платформата е изключително важно. Ако люлеете дупето, стъпалата трябва да са поставени възможно най-високо. В този случай само глутеалната ще се включи.

Ако поставите краката си на платформата, упражнението ще бъде насочено към предната част на бедрото. Направете пълна преса от лежанка и не забравяйте, че колкото по-ниско спускате платформата, толкова повече се натоварват задните части.

Напади

При извършване на напади хората често се опитват да си помогнат с крака, който е зад тях. Това не може да се направи.

Когато „пристъпите напред“, тежестта на тялото се прехвърля изцяло върху крака, който е отпред. Тазът трябва да бъде изтеглен назад, тялото трябва да бъде леко наклонено напред и наведено, докато бедрото е успоредно на пода. Не можете да се отблъсквате със задния си крак, работете само с този, който е отпред. Кракът, който е отзад, се използва само за стабилизиране на позицията.

напади с щанга за дупе

Машина на Смит клякания

Машината на Смит е щанга, фиксирана в определена позиция, която може да се движи само вертикално и без отклонения.

Така че по време на упражнението основният акцент пада върху задните части, трябва да се уверите, че петите и краката са малко по-напред от щангата. Не е необходимо да поставяте краката си директно под щангата, в противен случай цялото натоварване ще падне върху коленните стави. Това може да доведе до нараняване.

Отговаря за правилната техника. В крайна сметка именно тя е ключът към красивите мускули и здравото тяло.