Защо и как да бягате на открито през есента и зимата, 5 причини да бягате в студено време

С настъпването на есента става все по-трудно да се бяга навън. Изглежда, че студът, вятърът, дъждът, ранният залез на слънцето, отнемат мотивацията и силата, за да се убедите да бягате. Но дали наистина е така?

Защо и как да бягате на открито през есента и зимата, 5 причини да бягате в студено време
Защо и как да бягате на открито през есента и зимата, 5 причини да бягате в студено време

Подсилваме имунната система.

  1. В съвременните реалности това е по-актуално от всякога. Бягането в студения сезон ще закали тялото ви, ще го направи по-силен, по-силен и по-стабилен в борбата срещу всякакви вируси. Основното нещо е внимателно да изберете оборудването, като се съсредоточите върху метеорологичните условия. Защитете тялото си от вятър и дъжд с подходящото облекло. Нека шапката, бъфът, ръкавиците, дългите чорапи бъдат най-добрите ви приятели в този момент.

Поддържаме текущи обеми. 

  1. Бягането в хладно време ще ви помогне да влезете във форма за най-добрите си лични рекорди и резултати през предстоящия сезон на бягане.

Ние сме закалени психологически.

  1. Постоянните атрибути на есента за много хора са блус, апатия и дори депресия. Бягането ни позволява да им се борим, тъй като след джогинг ние произвеждаме хормона на щастието, което е особено важно в студено време.

Ние се грижим за физическата форма (или я създаваме).

  1. Време е да започнете да мислите за лятото. Красивото тяло винаги е на мода. По-трудно е да го запазим в студено време - времето, когато храната става по-калорична, а ние сме по-малко мобилни. Освен това бягането в такова време е по-енергийно и съответно консумацията на калории е по-висока.

Тренираме сила на волята и още няколко качества.

Представяте ли си какъв герой ще станете преди всичко за себе си, като се принуждавате да ставате от дивана и да бягате няколко пъти седмично? Добавете точно към увереността, гордостта, производителността, ефективността и производителността. Доказано от много бегачи. Трябва ви само малко старание и търпение.

Готови ли сте да се преборите със студеното време със своята непобедимост? Не забравяйте да загреете добре мускулите си в топла стая, преди да изтеглите прага. И не забравяйте да направите качествено закачване след това. Ако ви е скучно да управлявате себе си - намерете съмишленици. Бягането е всяко време. В тъмното се въоръжете с фенерчета, изберете осветените зони и разредете оборудването си с нещо отразяващо.