Възможно ли е превръщането на мазнините в мускули, откъде идва мускулът

„Как да изпомпваме мазнините в мускулите“, „мускулите увиснаха и се превърнаха в мазнини“ - чували ли сте това? Възможно ли е? Ако не, защо не? Нека да го разберем заедно.

Възможно ли е превръщането на мазнините в мускули, откъде идва мускулът
Възможно ли е превръщането на мазнините в мускули, откъде идва мускулът

Когато казват, че мускулите са „увиснали“, „отпуснати“ са само образни изрази. Няма струни, върху които мускулите да „висят“, за да „увиснат“. И тогава няма какво да ги дърпаме нагоре. Кожата увисва поради гравитацията и теглото на мазнините отдолу. Създава се вид на хлабава тъкан. Мускулите там, под увисналите мастни гънки, са еднакво опънати, само малки и слаби, изобщо не се виждат под леглата на тъканите.

За да обърнете ситуацията - за да произведете, както се казва във фитнеса, рекомпозиция на тялото - ще трябва да организирате два различни, малко свързани процеса: да намалите мастния компонент и отново да опитате да увеличите мускулите. Как? Тук няма тайни. За мускулен растеж - тренировки, за намаляване на мастните запаси - има достатъчно, така че винаги да има малко недостиг на енергия за цял живот. Тялото ще трябва да изразходва натрупаното.

Как са свързани наддаването на тегло и сушенето?

Дали тези два различни процеса - натрупване на мускули и загуба на мазнини - си пречат един на друг? По различен начин. Ако има малко мускули, но много мазнини (за начинаещи, спортисти, които не са тренирали дълго време и са загубили формата си) - не, те не пречат. Силовите тренировки и достатъчно количество протеин в храната ще свършат работа. В този случай общото количество храна трябва леко да не отговаря на нуждите на организма от калории. В резултат на това мускулите растат и мазнините намаляват.

По -трудно е, когато има много мускули и малко мазнини. В този случай ядем по -малко - мускулите не растат. Ядем повече - мускулите започват да растат, но мазнините спират да намаляват и може би започва да се увеличава.

Те се опитват да решат този проблем по различни начини: чрез увеличаване на дела на протеините в храната, като използват периодизация. Във всеки случай трябва да се пазите от „яростно сушене“, бързо отслабване с диета и изтощителни тренировки. Мазнините ще изчезнат, но още повече мускули, сила и здраве ще изчезнат - всичко, придобито от раждащия гръб труд, както се казва.

Постепенно, поддържайки интензивни силови тренировки, създавайки лек калориен дефицит, осигурявайки сън и възстановяване, можете да стигнете до желаната форма. Сънят, между другото, оказва силно влияние върху рекомпозицията на тялото. При липса на сън мускулите атрофират и мазнините се увеличават. Спете достатъчно и се възстановете!

И ако искате да премахнете мазнините в определени области?

Отделно трябва да се каже за това как да премахнете мазнините от определени места. Отговорът е един и същ - в никакъв случай. Няма значение кои мускули работят: на корема, краката или бедрата. Когато се нуждаят от енергия, включително мазнини, ендокринната система изпраща сигнал до мастните тъкани. Той отделя съответните хормони - адреналин, норепинефрин, кортизол. Веднъж попаднали в тъканта, те инструктират мастните клетки да се откажат от част от мазнините, за да подхранват мускулите.

Хормоните са в кръвта. Кръв - в съдове, капиляри. Капилярите са навсякъде. Тоест, сигналът се изпраща до цялата мастна тъкан наведнъж, където има капиляри. Цялата подкожна мастна тъкан в този смисъл е като един резервоар за газ. Някъде мазнините ще се разграждат по -бързо (лице, ръце, рамене), някъде - по -бавно (седалище, стомах, бедра). Мазнините отстрани и ханша при хората, като гърбиците на камила, са стратегически резерви. Това се случи в процеса на еволюция, нищо не може да се направи по въпроса.

Извод: ядем правилно, спортуваме правилно, спим достатъчно, контролираме стреса и се отказваме от лошите навици! Тогава можете да влезете във всякаква форма, която искате.