Упражнения за стройни крака

Упражнения за стройни крака

Упражнения за стройни крака
Упражнения за стройни крака

Много жени са недоволни от фигурата си. Случва се така, че нежният пол е по-често от силния пол и вие откривате, че тялото ви има много дефекти и се чувствате много притеснени от това. Например много момичета и жени искат да знаят как да направят стройните си крака? За да разрешат съществуващите проблеми, те са възприели най-различни методи, но има три основни метода: нисковъглехидратна диета, пластична хирургия и упражнения. Упражненията може да коригират по-добре от други. Също така може да намали дебелината и обема на краката. Упражненията, които предоставяме, помагат за намаляване на теглото на една от най-привлекателните части на женското тяло - краката.

Принципи на изпълнение

За да направите краката стройни, само някои специални упражнения не са достатъчни, за да премахнат проблема с излишните мазнини, не е достатъчно. Също така трябва да знаете как точно да изпълнявате двигателните умения, защото нашата задача е да постигнем отлични резултати с най-малко енергия и време. Ще започнете да изпълнявате специални упражнения за получаване на стройни крака за 1-2 месеца. Най-трудна обаче е само първата седмица, тъй като през първите седем дни всеки ден трябва да натоварвате особено тежко краката си.

Как да тренирам? През първия ден всяка доза трябва да продължи 5 минути. Но с течение на времето продължителността на упражнението трябва да се увеличи с 2-3 минути, а продължителността е равна на 10 минути. От този момент до края на първата седмица се придържайте към постигнатите резултати. По този начин ще ви отнеме час, за да изпълните набор от шест упражнения.

Подгответе се незабавно за факта, че тялото ще устои на натоварването с определена интензивност. Ще почувствате не само дискомфорт в областта на краката, но вероятно дори болка. Разбираемо е, защото по навик винаги е така. Просто бъдете търпеливи - ще бъде много по-лесно.

Ако обаче не се нуждаете от бързи резултати, можете да тренирате, както следва: тренирайте 3 пъти седмично, упражнявайте 20 пъти всеки път, повтаряйте два пъти.

Най-хубавото е, че не е нужно да ходите на фитнес за конкретни упражнения, за да отслабнете на краката си. Семейните условия са много подходящи, тъй като всички упражнения са много прости и не е необходимо да се използва нереално оборудване за упражнения.

Упражнения за стройни крака

Е, сега да преминем към самите упражнения за стройни крака.

Упражнения за по-тънки крака

Нека започнем нашето запознаване със специфични спортни техники, като разгледаме упражнения, предназначени да тренират долната част на крака.

  • Застанете на леко издигане, така че да няма опора под петите. Можете да хванете нещо с ръце, за да не загубите равновесие по време на приема. Напълнете дробовете си с въздух и се издигнете на пръсти възможно най-високо. След това издишайте въздуха и се върнете в изходна позиция. Важен нюанс: спортната техника се извършва с идеално изправен гръб.
  • Отново се нуждаете от кота. Поставете левия си крак върху него, поставете десния крайник на пода. Изправете гърба си. Докато вдишвате, се хвърлете напред. В този случай трябва да се образува прав ъгъл между подбедрицата и бедрото. Издишайте и се върнете в изходна позиция. След 20 повторения сменете позицията на долните крайници. По време на изпълнение на техниката не можете да се навеждате в долната част на гърба.

Упражнения за отслабване на ханша и дупето

  • Заемете легнало положение, но не на пода, а отново на подиум. Последният трябва да бъде на около 30 см над нивото на равнината на пода. Матракът ще се справи отлично с ролята на издигане. Вдишайте, стегнете седалищните мускули и веднага повдигнете краката нагоре. Не ги огъвайте в коленете! Докато издишвате, върнете се в изходна позиция. Това упражнение изисква краката да са плътно затворени по време на изпълнение на спортната техника, гърбът да е изправен. Също така, в никакъв случай не трябва да се навеждате в долната част на гърба.
  • Легнали на пода, поставете краката на подиум, като ги огънете в коленете. Поставете ръцете си идеално изправени по тялото. Вдишайте и повдигнете таза нагоре. Не огъвайте гърба си! Заключете тялото си в това положение за 5 секунди. След това издишайте въздуха от белите дробове и спуснете повдигнатата част на тялото на пода.

 

  • Поставете тежка раница на гърба си. Вземете гири в ръцете си. Краката трябва да са раздалечени на ширината на раменете, като петите ви са на леко повдигане. Дръжте гърба си изправен, вдишайте и докато издишвате, клякайте, докато достигнете прав ъгъл в коленете. След това вдишайте въздуха и се върнете в изходна позиция.
  • Застанете изправени с крака на ширината на бедрата. Изправете гърба и стегнете стомаха. Издърпайте левия крак назад, докато накланяте тялото напред. В същото време трябва да се опитате да достигнете до повърхността на пода с дланите си. След подобни манипулации трябва да се направи с десния крак. Изпълнете тази техника 15 пъти в няколко подхода.
  • Застанете в изходна позиция, подобна на тази в предишното упражнение. На "един-два" повдигнете десния си крак и го отведете отстрани, на "три-четири" го поставете зад левия си крак и приклекнете. След това направете това с левия крак. Всеки крак трябва да има 16 повторения.

Упражнение за различни мускулни групи

Опитайте също да практикувате упражнение, което използва различни мускулни групи в долните крайници. Заемете началната позиция на изгледа „хоризонтална дъска“. Издърпайте коляното на десния крак към гърдите, след което се изправете и го вземете обратно. Изпълнете тази техника 15 пъти подред, без да огъвате гърба си или да извивате долната част на гърба. След това направете упражнението с другия участващ крак.

Упражнение за предната част на бедрата

Изпълнението на спортна техника за изработване на предната част на бедрата е много отслабване. Трябва да се изправите изправени, да сложите ръце на колана си или да почивате отстрани. Това е началната позиция. Упражнявайте се, като направите удар напред. Краката вече трябва да са на ширина на бедрата, под прав ъгъл в коляното. Преместете телесното си тегло към центъра. След като извършите описаната манипулация, е необходимо да се върнете в изходна позиция и да повторите упражнението, но с другия крак.

 

Упражнение за вътрешната част на бедрата

За да се отървете от пълнотата на вътрешната част на бедрата, трябва да възприемете спортна техника с топка. Седнете на стол с изправен гръб. Поставете топката между коленете си и стиснете силно, като напрягате максимално мускулите на краката си. Задръжте тази позиция за 5 секунди и отпуснете краката си. Броят на повторенията на упражнението е 10-15 пъти.

Упражнение за колене

За пълни колене също е предвидена специфична техника. Прави се легнал отстрани: първо на единия, после на другия. И така, като заемете посочената позиция и отпуснете лявата си предмишница на повърхността на пода, огънете крака, легнал директно на пода, и повдигнете десния си долен крайник вертикално нагоре. След това трябва да направите флексия и удължаване на последния. Броят повторения на упражнението за единия крак е 30. Тази техника се препоръчва през ден.

Нека краката ви винаги да бъдат тънки и красиви!