Тренировка на гладно - да или не?

Правилно или грешно е да тренирате на гладно - да или не?

Тренировка на гладно - да или не?
Тренировка на гладно

Упражненията на гладно са ефективни при изгарянето на мазнини

Тренировките на гладно са ефективен метод за изгаряне на мазнини. Това се обяснява поради начина, по който тялото е в състояние да получава енергия. На гладно нивата на кръвната захар са ниски. Когато тази молекула липсва в тялото, метаболизмът се променя. Тялото започва да използва запасите от мазнини като източници на енергия.

Обучението на гладно обаче не е за всеки. Ако начинаещият в спорта настоява да прави аеробни упражнения на гладно, без подкрепата на професионалист; вероятно ще страдате от замаяност, дори припадък.

Тренировка на гладно - стратегия само за напреднали спортисти

Изпълнявайте сърдечно-съдови упражнения сутрин; без да закусваме; Това е една от стратегиите, използвани от професионалните спортисти за намаляване на процента телесни мазнини. Според проучване (1) окисляването на мазнините се увеличава на гладно спрямо човек, който включва въглехидрати преди тренировка.

Това обаче не означава, че това е здравословен метод за отслабване. Според СЗО провеждането на здравословна диета с намаляване на 10-15% от калориите е най-добрият вариант. (2) В същия доклад се набляга на отдаването на приоритет на консумацията на зеленчуци за постигане на загуба на тегло .

Наднорменото тегло и разстройството на затлъстяването нарастват през последните 3 десетилетия (4). Ако обаче целта е да отслабнете, препоръчително е по отношение на храненето да не се набляга на дългите тренировки на гладно. Трябва да започнете с регулиране на лошите хранителни навици.

Започването на ограничаване на прости въглехидрати във вашата диета е от съществено значение. Този тип въглехидрати е пряко свързан със затлъстяването и разстройството на диабет тип II. Намалете до минимум консумацията на храни с високо съдържание на мазнини и включете в диетата храни с фибри; са две мерки, които всеки професионален диетолог би посъветвал.

Постенето и хормонът лептин.

Хормонът лептин е хормонът, пряко свързан с регулирането на глада. Високите нива на този хормон причиняват това ненаситно желание за ядене, регулирането на което е от съществено значение, за да се избегне наднормено тегло или затлъстяване. Както балансираното хранене, така и редовното практикуване на умерени упражнения са ефективни методи за регулиране на този хормон.

Обучение на гладна или кетогенна диета?

В кетогенна диета или Dukan диета, са диети, които са придобили популярност сред населението. Основата: същата като при гладуване. Нивата на кръвната захар са ниски; тялото преминава в кетоза. Когато това се случи, да замести енергията на глюкозата; тялото преобразува мазнините в подобни молекули: кетонни тела

Този тип диета обаче не се препоръчва за хора, които страдат от диабет, или за хора, които имат сърдечно-съдови проблеми. Всъщност те са създадени единствено за лечение на хора, страдащи от гърчове или аутизъм. По-късно те бяха приети от спортни професионалисти поради тяхната ефективност при изгаряне на мазнини.

Това, което обикновено не е подробно описано при този тип диета, са дългосрочните му противопоказания. Ако се държат продължително време, те могат да причинят световъртеж, припадък, дори нисък тестостерон при мъжете. Спортните професионалисти се занимават само с тези методи циклично и подпомагани от специализиран треньор или диетолог.

Колко часа гладуване трябва да направите?

Ако сте се консултирали с професионалист и той е разрешил аеробни упражнения с ниска интензивност на гладно; с цел отслабване. Най-добре е да не ядете 3-4 часа преди тренировка.

От друга страна, важността е не само в часовете на гладуване, но и във времето на всяка тренировка. Ако надвиши 45 минути, ще започне да унищожава мускулите, а не мазнините. За да се гарантира, че това не се случва, опитен спортист използва спортни добавки като BCAA аминокиселини.

Интензивно кардио и гладуване - Защо НЕ е добра комбинация

Интензивното кардио и гладуване не е добра комбинация; интензивността на упражненията на гладно винаги трябва да бъде ниска. При упражняване на нива на кортизол на гладно; повишаване на хормона, свързано със стреса. Ако те също се комбинират с висока или умерена интензивност, могат да се генерират всякакви здравословни проблеми.

Най-често срещаните нарушения на интензивното гладуване са нарушения, свързани със синтеза на хормони; особено нисък тестостерон и мелатонин. Което се превежда като проблеми с безсънието, хронична умора и хроничен стрес.

От друга страна, колкото по-слаб е човек, толкова по-трудно за него е изгарянето на мазнини. Това се обяснява, защото тялото се грижи да има поне достатъчно количество енергия в случай на извънредна ситуация.

Постоянното гладуване същото ли е?

Постоянното гладуване е хранителна система, състояща се от редовно отхвърляне на храна в продължение на 16 часа. В нито един момент общият калориен прием не се намалява. Всъщност храната се консумира изключително за период от 8 часа.

Научната основа за тази хранителна система е същата. Упражнения с минимални нива на глюкоза в тялото. Разликата е в интензивността на часовете на гладно. От друга страна, периодичното гладуване не винаги включва тренировъчни сесии в рутината.

ПРОДЪЛЖИ

  1. Тренировките на гладно са ефективен метод за изгаряне на мазнини. Тази стратегия обаче се препоръчва само за напреднали спортисти и със съдействието на професионалист.
  2. Интензивността при тренировка на гладно трябва да бъде ниска. В противен случай нивата на кортизол ще скочат до небето.
  3. Периодичното гладуване и кетогенната диета се основават на същия принцип като тренировките на гладно; спад на кръвната захар в организма.
  4. За понижаване на нивата на глюкоза в кръвта са необходими поне 3-4 часа гладуване. Извършването на този метод е строго забранено при хора, страдащи от диабет или някакво нарушение на метаболитния тип.

ПРЕПРАТКИ:

  1. Метаболитни ползи от упражненията на гладно. Източник
  2. Метаболитни ползи от упражненията на гладно. Източник
  3. ЕФЕКТИ ОТ АЕРОБНО УПРАЖНЕНИЕ, ИЗВЪРШВАНО В БЪРЗО СЪСТОЯННО СЪСТОЯНИЕ НА МЕТАБОЛИЗМА НА МАСЛИТЕ И ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ ПРИ ВЪЗРАСТНИ: СИСТЕМЕН ПРЕГЛЕД И МЕТА-АНАЛИЗ Източник
  4. Диетичен прием на зеленчуци и управление на телесното тегло. Източник
  5. Прости въглехидрати и затлъстяване: Факт, измислица и бъдеще. Източник