Сурови яйца - ползи и вреди за тялото, какво ще се случи, ако ядете сурови яйца всеки ден?

Наистина ли суровите яйца са толкова здравословни? Какво ще стане, ако ги ядете всеки ден. Те се препоръчват за пиене на певци и без тях закуската на много спортисти не е пълна.Защо са полезни и какви са опасностите от суровите яйца?

Сурови яйца - ползи и вреди за тялото, какво ще се случи, ако ядете сурови яйца всеки ден?
Сурови яйца - ползи и вреди за тялото, какво ще се случи, ако ядете сурови яйца всеки ден?

Какво са яйцата?

Яйцата са универсален продукт, който почти всеки има в хладилника. Могат да се добавят към различни ястия, както сладки, така и солени. Гответе твърдо сварено, рохко сварено, печено, пържено, бъркано. Яйцата са незаменим продукт в кухнята на всяка домакиня, но колко често се замисляте за ползите от яйцата, особено суровите? Как влияят на човешкото тяло?

Мнението за суровите яйца, като правило, е разделено на две противоположни. Някои смятат, че яйцата са много здравословен и хранителен продукт в суров вид. Други твърдят, че могат да се ядат само варени.

На първо място, важно е да се отбележи, че ако ви хрумне мисълта да опитате сурово яйце, тогава си струва да купите яйце от ферма, тъй като рискът за здравето ще бъде по-нисък, а ползите по-високи.

Какво има в едно яйце?

Суровото яйце се състои от две части: течен протеин и по-плътен жълтък. Цялото това хетерогенно вещество е затворено в черупка под формата на черупка. Разбира се, протеинът е много важен за тялото. И хората, които спазват храненето и се занимават със спорт, не забравят за това. Яйчният белтък съдържа протеин, който е полезен за тялото и дава енергия и сила.

Жълтъкът, напротив, е много труден за смилане, тъй като съдържа мастноразтворими витамини и цял набор от мастни киселини. По отношение на калориите, обикновеното пилешко яйце има около 150 kcal.

Какви са ползите от суровите яйца?

Суровите яйца съдържат голямо количество полезни вещества и витамини: A, B, E, D, PP, както и желязо, йод, манган, калий, калций и др. Едно сурово яйце съдържа дневна доза макронутриенти, необходими на организма и протеин, който отговаря за изграждането на нови клетки. Суровите яйца са подходящи за тези, които следят фигурата и спортуват. Благодарение на протеина се натрупва мускулна маса.Лекарите препоръчват на творческите хора и певците да пият сурови яйца за укрепване на гласните струни. Работата е там, че сурово яйце овлажнява лигавицата на гърлото.

Суровият яйчен белтък има благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт и ще бъде полезен за тези, които страдат от стомашни проблеми.Суровият яйчен белтък може да се използва за домашни козметични процедури. Предотвратява загубата на коса и също така се бори със сухия скалп и лицето.

Какви са опасностите от суровите яйца?

Има вероятност от заразяване със салмонела. Вредните бактерии могат да бъдат на повърхността на яйцето, така че трябва да се измие добре преди употреба. Между другото, селскостопанските яйца имат по-дебела черупка, но все пак има риск от улавяне на бактерии в този случай.Яйцата са в списъка на продуктите, които най-често предизвикват алергични реакции при хората. Особено ако ги ядете сурови.

Суровите яйца не се препоръчват за хора, страдащи от високи нива на холестерол в кръвта. Това може да причини атеросклероза или да провокира съдови заболявания.Суровите яйца са опасни за организма на детето. Тъй като още не е силен, му е по-трудно да устои на вредните бактерии.

Какво ще стане, ако ядете сурови яйца всеки ден?

Елена: Ако ядете сурови яйца твърде често, това може да бъде изпълнено с метаболитни нарушения в организма.