Прости и ефективни упражнения за преса с гири, как да тренирате пресата у дома с дъмбел

Време е да се подготвим за летния сезон. И точно сега трябва да обърнете специално внимание на тялото си, включително на пресата. Ако редовните упражнения са станали твърде лесни за вас или искате да разнообразите тренировките си, опитайте да изпомпвате пресата с тежести. Отличен вариант биха били, например, дъмбели. Но ако не са, можете да използвате други елементи.

Прости и ефективни упражнения за преса с гири, как да тренирате пресата у дома с дъмбел
Прости и ефективни упражнения за преса с гири, как да тренирате пресата у дома с дъмбел | Image: 123RF

ъмбелите могат да бъдат заменени с различни велкро тежести, можете да вземете тежест, медицинска топка - каквото искате. Можете дори да правите упражнения с това, което е под ръка, например с бутилки с удобна за вас тежест.

Класически коремни преси

Техника на изпълнение

Лягаме на пода, огъваме коленете си, приближаваме петите до задните части. Вземаме дъмбел с удобна за вас тежест, слагаме го на гърдите си и го държим с ръце. Повдигаме тялото, издишваме в горната точка.

Изпълняваме упражнението пет минути с кратки почивки за почивка.

Закачете на хоризонталната лента

Техника на изпълнение

Закачаме на хоризонталната лента, стискаме дъмбела с краката си, за да придадем повече тежест. Повдигаме коленете нагоре към гърдите, като усукваме таза леко напред, в полукръг. Задръжте краката в горната точка за половин секунда и бавно освободете .

Изпълняваме упражнението пет минути с кратки почивки за почивка.

Усукване с повдигане на ръцете

Техника на изпълнение

Легнем на пода, повдигаме краката нагоре, така че да има ъгъл от 90 градуса в коленете. Вземаме дъмбел и вдигаме ръцете си нагоре. Откъсваме лопатките от пода и изпъваме ръцете си до възможно, не откъсваме долната част на гърба си от пода. Връщаме се в изходна позиция.

Правим упражнението пет минути с кратки почивки за почивка.

С тези упражнения можете да разнообразите тренировките си. Най-важното правило е внимателно да изберете теглото за себе си.