Необходимо ли е да не вечеряте при отслабване, ще бъде ли възможно да отслабнете по-бързо, ако откажете да вечеряте?

Решавайки да отслабнат, мнозина на първо място отказват да ядат. На пръв поглед решението е правилно. В края на краищата, хапвайки през нощта, често съжаляваме за това сутрин, защото се чувстваме претоварени. Особено ако вечерята е била придружена от сладък десерт или нещо вредно.

Необходимо ли е да не вечеряте при отслабване, ще бъде ли възможно да отслабнете по-бързо, ако откажете да вечеряте?
Необходимо ли е да не вечеряте при отслабване, ще бъде ли възможно да отслабнете по-бързо, ако откажете да вечеряте?

Какво ще стане, ако откажете вечерята?

Всъщност не напразно казват: трябва да слушате тялото си. След няколко дни „въздържание“ вечер, чувството на глад се засилва понякога и надделява над обещанието, дадено на себе си. Но истината е, че действайки по този начин тялото, вместо да губи килограми, започва да ги качва.

Като правило, с цел отслабване, човек преминава към нискокалорична диета с минимално съдържание на въглехидрати и сол, които допринасят за бързото елиминиране на течността от тялото. Но това е 70% вода. Така че, когато течността изчезне, теглото изглежда също ще изчезне. Но веднага щом се върнете към обичайната си диета, изчакайте килограмите да се върнат.

Тези, които отказват да ядат дълго време, ще потвърдят, че може да се чувстват неудобно през нощта, а сънищата не винаги са приятни. На сутринта човек не се чувства заспал, а уморен. Това се дължи на стреса, причинен от глада. Това е и защото триптофанът, аминокиселина, освободена в кръвта след прием на храна, допринася за производството на хормона на щастието. Именно той помага да се спи по -добре, има благоприятен ефект върху нервната система и насърчава по -добрия сън.

В допълнение, тялото изразходва същата енергия през нощта, както през деня: тя е необходима на мозъка, сърцето, белите дробове и други органи. Ако откажете вечеря, метаболизмът ви се забавя, нивата на хормоните и инсулина в кръвта се променят. Освен това, ако по време на сън изпитвате чувство на глад, което умишлено сте създали, мозъкът дава команда да не се изразходват мазнините, а да се натрупват. Завършва с факта, че вместо да отслабнете, бързо наддавате на тегло.

Така че не трябва да пренебрегвате вечерята. По-добре е да дадете предпочитание на нискокалорични храни и да замените нездравословните храни със здравословни. Например, заменете ориза или картофите със задушени сладки картофи, кетчуп - за доматено пюре, наденица - за пуешко месо, картофеното пюре може да се направи от броколи, а ако не можете да живеете без хляб, тогава вземете пълнозърнесто.

Как да отслабнете, без да се отказвате от вечерята си?

Опитайте се да бъдете по -внимателни към това, което ядете. Определено си струва да се откажете от бързото хранене, сладките, пържените и мазни храни, тестените изделия, кнедли и сосове. Дайте предпочитание на яхнии, пиле или риба, постно месо и зърнени храни. Основното правило е да не преяждате.

За да отслабнете, не е нужно да се лишавате от вечеря. По -добре започнете да контролирате диетата си и да броите калории. Балансираната диета и упражненията ще ви помогнат да се отървете от нежеланите килограми по -бързо. Не преяждайте, отделете време в избора на храна, бъдете по -наясно с какво планирате да наситите тялото.

Намаляването на калориите чрез пропускане на вечерята не е най -умното решение. По -добре е да ядете по -малко през трите хранения, отколкото да премахнете едно от тях. Това ще ви помогне да контролирате количеството консумирани калории и да изградите балансирана и правилна диета. Внезапното избягване на вечерята ще доведе до:

внезапно повишено чувство на глад; лошо настроение; влошаване на благосъстоянието; последващо наддаване на тегло.

Не е трудно да се храните правилно три пъти на ден. Едно от основните хранения е обядът. Качествената храна трябва да включва разнообразни полезни и задоволителни съставки, включително витамини и протеини.

Не преяждайте до степен, в която не можете да станете от масата, контролирайте качеството и количеството консумирана храна.