Най-ефективните упражнения за изгаряне на мазнини. Какви упражнения да направите, за да отслабнете?

Един от най -добрите начини да свалите тези излишни килограми се счита за тренировка за изгаряне на мазнини. Не изисква работа върху симулатори, което означава, че може да се изпълнява на открито и дори у дома.

Най-ефективните упражнения за изгаряне на мазнини. Какви упражнения да направите, за да отслабнете?
Най -ефективните упражнения за изгаряне на мазнини. Какви упражнения да направите, за да отслабнете?

Какво е особено в упражненията за изгаряне на мазнини?

Тренировките за изгаряне на мазнини често се наричат ​​кардио тренировки. Това не е съвсем вярно, въпреки че и двете ви позволяват да изразходвате калории и да отслабвате. Обикновено първото включва няколко енергоемки и фундаментални упражнения, докато второто включва едно упражнение, например колоездене.

Трябва да се разбере, че всяка физическа работа може да създаде ефект на отслабване, ако изгорите повече калории, отколкото консумирате. Въпреки това упражненията с висока интензивност, които използват много мускулни групи, не само ще помогнат за ускоряване на процеса на отслабване, но също така ще подобрят здравето и качеството на тялото ви.

Какви са ползите от упражненията за изгаряне на мазнини?

Основният отговор се крие в заглавието. Такива упражнения намаляват телесните мазнини, подобряват мускулния тонус, повишават издръжливостта, укрепват костите и подобряват подвижността на ставите и плътността на капилярите. Това обаче не е единствената полза.

Според фитнес треньора упражненията за изгаряне на мазнини работят добре за мозъка, развивайки комуникативните умения на човек. В същото време те подобряват настроението, променят хормоналния състав към по -добро, имат положителен ефект върху работоспособността, а също и върху дълголетието, тъй като тялото просто се нуждае от физическа активност, то е създадено, за да се движи.

 

Възможно ли е тези упражнения да бъдат вредни?

При правилното изпълнение на упражнението и спазването на всички мерки за безопасност не би трябвало да има проблеми. Няма лоши упражнения, има грешни техники, при които хората се излагат на риск.

Представете си обаче, че човек, страдащ от наднормено тегло (с втора или трета степен на затлъстяване) започва да бяга. Ще има силно ударно натоварване на ставите му, което ще бъде много лошо за тях. В този случай е по -добре да замените бягането с ходене.

Нашият съвет е да оцените адекватно характеристиките на вашето здраве и да ги съпоставите с натоварването, което е приемливо да приемате.

Кога и как да правите упражнения за изгаряне на мазнини?

Има много дебати за най -доброто време за упражнения.

Основното предимство на сутрешните тренировки е повишената скорост на метаболизма. Изследванията показват, че тренировките за изгаряне на мазнини се правят най -добре преди закуска.

В същото време други учени твърдят, че упражненията вечер подобряват метаболизма на мазнините и поддържат нивата на кръвната захар стабилни, особено ако човек злоупотребява с мазни храни.

Треньор по фитнес смята, че упражненията за изгаряне на мазнини могат да се правят по всяко време. Две основни правила - направете добра загрявка и се опитайте да не преяждате преди тренировка.

Пет ефективни упражнения за изгаряне на мазнини

Лицева опора с бурпи

Burpee с лицеви опори е едно от най-енергоемките упражнения, което бързо повишава сърдечната честота до зоната за изгаряне на мазнини и ви позволява да загубите голям брой калории за кратко време.

Фитнес треньорът отбелязва, че бурпията използва цялото тяло. На различни етапи на изпълнение в работата са включени квадрицепсите, задната част на бедрото, мускулите на ръцете, гърдите, гърба, предните делти и корема.

Редовните бурпи тренират сърдечно -съдовата система, повишават издръжливостта, развиват дихателната система и координацията.

Настъпване на куб

Това е сравнително просто, но не по -малко ефективно упражнение, което ви позволява да изразходвате много калории. Той е включен в много тренировъчни комплекси поради способността да се натоварват всички мускули на краката. Когато използвате инвентар, ръцете и раменете допълнително работят.

Ако целта ви е да отслабнете, предприемайте стъпките последователно, като редувате десния крак с левия. Интензитетът и продължителността на упражненията са важни.

Обръщащи се напади

Нападите са основно упражнение за трениране на квадрицепсите, седалищните мускули и сухожилията. Позволява не само да тренирате мускулите, но и да ги разтягате.

Усукванията са напреднала версия на класическото упражнение, което изисква максимална координация, баланс и енергия. Той е проектиран да включва възможно най -много части на тялото. В допълнение към мускулите на краката, ръцете, сърцевината и други стабилизатори са включени в работата.

Изтласкване на тежести

Изтръгване и чист и дрънкане е технически предизвикателно упражнение, което изисква подготовка. Ако сте тренирали дълго време, то той е идеален за изгаряне на излишните калории, изядени на вечеря.

При изпълнение цялото тяло работи, мускулите на гърба, краката, ръцете и раменете получават най -голямо натоварване. Когато се научите да грабвате и почиствате щангата, кляканията и нападите ще се чувстват като загряване.

Не бързай. За начинаещите с това упражнение ще бъде много трудно. Опитайте се да го направите първо пред огледалото, като замените щангата с моп, а след това отидете на тренировка във фитнеса, но винаги под наблюдението на опитен треньор.

Скачане на въже

Замисляли ли сте се защо винаги има въже за скачане в чувалите на професионални спортисти? Скачането е един от най -добрите начини за изгаряне на мазнини и поддържане на тялото в добра форма.

Според проучване от 2013 г. на Джон А. Бейкър от Държавния университет в Аризона, 10 минути скачане на въже е толкова ефективно, колкото 30 минути бягане. Освен това учените са установили, че скачането на въже може да увеличи костната плътност, което намалява риска от остеопороза (заболяване, при което костите стават крехки).

Фитнес треньорът отбелязва, че скачането на въже активира всички мускули в тялото, но натоварването върху тях е по -малко, отколкото при силовите упражнения. Ако искате да работите добре с ръцете си, можете да използвате въже с претеглени дръжки.

Не забравяйте, че броят на повторенията и пътуванията се определя от вида на тренировката, наличието на оборудване и най -важното от текущата ви физическа годност.