Най-често срещаните и глупави грешки, които начинаещите правят във фитнеса, които не трябва да се правят от начинаещи спортисти

Най-голямата грешка, която правят начинаещите, е да не разбират какви стъпки да предприемат и в каква последователност.

Най-често срещаните и глупави грешки, които начинаещите правят във фитнеса, които не трябва да се правят от начинаещи спортисти
Най-често срещаните и глупави грешки, които начинаещите правят във фитнеса, които не трябва да се правят от начинаещи спортисти

Грешка 1. Мога да изтласкам 200 кг наведнъж

Много начинаещи, идващи във фитнеса, се опитват да копират опитни спортисти и вярват, че започването с малки тежести не е готино. Не мислете, че когато дойдете във фитнеса за първи път, можете веднага да направите френска преса с двеста килограма. Това е невъзможно. Започнете с малко и планирайте внимателно тренировките си. В културизма всичко трябва да се прави систематично, като постепенно се вдига летвата, в противен случай можете да получите сериозно нараняване.

Грешка 2. Интернет знае повече от треньор

Хората често вярват сляпо на всичко, което се пише в интернет. Това е грешен подход към културизма. Често разговорът лице в лице с професионалист ще бъде много по-ценен от онлайн съветите. И ако прочетете нещо за културизма, тогава го прочетете в списанията. Прочетете най-новите и стари издания, сравнете предоставената в тях информация и след това направете свои собствени заключения.

 

Опитайте се да усетите тялото и тялото си. Да изучаваме себе си и тялото си е може би най-доброто нещо, което ни е дадено.

Грешка 3. Нямам нужда от почивка

Манията по упражненията не винаги е нещо добро. Мускулният растеж се случва по време на сън или почивка. Трябва да слушате тялото си, да разберете кога е изтощено и трябва да бъде възстановено. В противен случай само ще доведете тялото си до изтощение.

Грешка 4. Кардиото е загуба на време

Много хора смятат, че кардиото не е необходимо за тези, които искат да напълнят, но това изобщо не е така. Тези тренировки са изключително важни в културизма, повишават общата издръжливост на човек и нормализират кръвното налягане. Сърцето и белите дробове се нуждаят от редовни упражнения, колкото и мускулите.

 

Грешка 5. Трябва да приемам поне 5 хиляди калории

Ако професионален спортист консумира пет до осем хиляди калории на ден, това не означава, че трябва да ядете същото количество. Всичко започва с малко, трябва да разберете, че начинаещият спортист не се нуждае от толкова много калории всеки ден. Ако прекалите с количеството храна, това може да доведе до наднормено тегло.

Грешка 6. Несистематично захранване

За да сте силни и здрави, не трябва да забравяте за храненето. Да тренирате и да хвърлите няколко бургера и пържени картофи не е добра идея. За да поддържа мускулния тонус, тялото се нуждае от въглехидрати, мазнини и протеини, но в правилни пропорции. Следователно, ако храните тялото с нещо и когато е ужасно, няма да имате красиво тяло.

 

Храненето е много по-важно от самото обучение. Практикувайте различни подходи към начина, по който се храните, вижте как работи и намерете нещо, което ви подхожда лично.

Грешка 7. Вземете първите налични хранителни добавки

Към днешна дата има огромен брой добавки. Не хващайте първия, който дойде. Проучете добавката, която ще използвате, прочетете състава, намерете официалните резултати от изследването. Обърнете внимание как реагира тялото ви и дали това ще ви помогне да постигнете вашите спортни цели.

И накрая, най-голямата грешка, която можете да направите, е да спрете да учите. Бодибилдингът е един от малкото спортове, които променят напълно начина ви на живот към по-добро. Помага за подобряване на имунитета и издръжливостта, повишава здравината на скелета, а също така ви учи да се храните правилно.