Колко време трябва да тренирате във фитнеса, оптималното време за тренировка във фитнеса

В преследване на перфектното тяло можем да прекараме два или дори три часа във фитнеса. Това е много. Но, както знаете, всяка монета винаги има две страни. Тези, които обичат да правят всичко бързо, са готови да тичат в залата за 15 минути и вярват, че това ще им е достатъчно.

Колко време трябва да тренирате във фитнеса, оптималното време за тренировка във фитнеса
Колко време трябва да тренирате във фитнеса, оптималното време за тренировка във фитнеса

15-30 минути: през това време можете да направите само загряване

Такова обучение изобщо не компенсира заседналия начин на живот, който е толкова често срещан в съвременния свят. Ако целта на урока е качване на мускулна маса, то това време очевидно не е достатъчно за мускулен растеж.

В допълнение, пълната и безопасна тренировка включва загрявка и почивки между сетовете. Всичко това няма да се побере по никакъв начин за 30 минути, а още повече за 15.

Повече от два часа: През това време тялото започва да изгаря мускули, а не мазнини

Нервната система и мускулите не могат да работят активно толкова дълго. Ако човек принуди тялото си да работи повече от два часа, тялото му започва да действа на кортизол. Това е хормон на стреса, който, докато осигурява енергия, изгаря мускулните влакна, а не мазнините. Обучението за тази продължителност е отрицателно и само ще ви отдалечи от целта ви.

Експертите казват, че в случай, когато целта на тренировката е да се развие физическа сила или да се натрупа мускулна маса, продължителността на сесията не може да надвишава два часа.

И така, колко време отнема да се учи?

Оптималното време за тренировки във фитнеса е от 40 до 90 минути. Времето може да варира леко в зависимост от задачите и вида натоварване.

По -добре е да дойдете във фитнеса с достатъчно време. В крайна сметка да се промениш спокойно и да се подготвиш за тренировката си е много по -добре, отколкото да правиш всичко набързо. Но също така не разтягайте урока си за половин ден.

Оценявайте времето си и помнете, че крайностите не са довели никого до добро.