Колко бързо расте косата за 1 месец? Най-бързите методи за растеж на косата

Косата ви не расте ли, въпреки че сте изпробвали всеки метод върху косата си? Ние сме тук с най-бързите методи за удължаване на косата. Колко бързо расте косата за 1 месец? Най-бързите методи за растеж на косата. За всичко това и още, ето подробностите...

Колко бързо расте косата за 1 месец? Най-бързите методи за растеж на косата

Ако сте изпробвали всякакви методи за удължаване на косата и нито един от тях не работи, нашата статия е за вас. Подредили сме го по най-малките детайли. Колко бързо расте косата за 1 месец? Нека да преминем към нашите тайни за растеж на косата, които не сте знаели.

Съвети за растеж на косата

Масажирайте корените на косата с масло.

Можете да масажирате косата си, като отделяте половин час на ден, като избирате различни натурални масла. За целта се уверете, че маслото е топло. Масажът ще помогне на косата ви да стане по-силна, като увеличи кръвообращението. Има много алтернативи на маслото за това. Кокосово масло, ментово масло, зехтин са само някои от тях. Трябва да се отбележи, че няма научни доказателства за метода, за който говорим. Сега ще ви кажа как да го приложите.

 • Направете маслото, което ще масажирате върху косата си, топло по метода на водна баня, за да не изгори скалпа ви. Не забравяйте да го опитате другаде, преди да докоснете скалпа си.
 • След това нанесете маслото в косата си с кръгови движения в продължение на 5 минути, без да увреждате скалпа с върха на пръстите си. Можете да помолите приятеля си за помощ за това. Най-важното тук е да не използвате ноктите си. Ноктите ви могат да повредят скалпа ви.
 • След като завършите процедурата си, можете да увиете косата си със стреч фолио у дома, ако има такова. След като изчакате поне 30 минути в косата си, продължете към процеса на изплакване. Не забравяйте да използвате шампоан преди вода, докато изплаквате.

Използвайте маска за коса преди или под душа.

Колкото повече подхранвате косата си, толкова повече ще я насърчавате да расте. Можете да изненадате косата си, като правите маска 2 дни в седмицата. Независимо дали предпочитате натурални масла или можете да използвате маска, която може да се измие под душа. Изборът зависи изцяло от вас. Ще ви разкажем за маска за коса, която лесно можете да си направите у дома. Ако желаете, можете лесно да получите достъп до продуктите от аптеката или от пътеките за лична хигиена.

 • Смесете добре чаша топъл зехтин, яйчен жълтък и майонеза в купа.
 • С върха на пръстите си я масажираме първо до корените на косата, а след това до краищата на косата. Увиваме го със стреч фолио.
 • След като задържите маската върху косата си за около 20 минути, можете да изплакнете косата си с нормално измиване. Не забравяйте да нанесете балсама си след това.

Не пропускайте своя крем за коса.

Балсамът е по-важен от шампоана. Балсамът ще осигури на косата ви необходимите нужди и ще направи косата ви по-добре поддържана. Освен това ще предотврати счупване срещу външни фактори.

Изплакнете косата си със студена вода след душ.

След измиване на косата изплакнете косата си със студена вода. Внимавайте водата да не е много студена. Студената вода ще ускори кръвообращението на косата и ще направи формата, която придавате на косата си, по-дълготрайна. Освен това студената вода ще улови влагата, осигурена от балсама, който използвате в косата си.

Наклонете главата си надолу.

Можете да увеличите кръвообращението в косата си, като наклоните главата си под сърцето. Освен това добавянето на топли масла ще ускори растежа на косата ви. Това е безвреден метод и няма научни доказателства. Можете да получите много бърз ефект, като отделите 10 минути на ден на тази работа. Сега ще ви разкажем за начина на приложение.

Легнете на стола и оставете главата си да виси надолу от седалката или влезте в поза на куче надолу, която е йога поза. Нашата цел тук е да ускорим кръвообращението ви.

Ако искате повече ефект, можете да масажирате косата си с топла коса в обърната надолу позиция. Няма задължение за използване на масло. Можете също да направите това, без да използвате нищо.

Внимавайте да не ставате с резки движения срещу някакъв здравословен проблем.

Използвайте ябълков оцет след душ.

Изливането на ябълков оцет върху косата си веднага след като излезете от душа ще придаде много блясък на косата ви. Ще помогне за по-дълбоко почистване на косата и ще допринесе за нейния бърз растеж. Сега ще говорим за това как трябва да го приложите.

Смесете същото количество вода и ябълков оцет и изплакнете косата си с тази вода точно преди да излезете от душа.

Правете нощни процедури с масло.

Можете да подкрепите бързия й растеж, като нанасяте масло, подходящо за косата ви, върху скалпа през нощта. За това можете да изберете кокосово масло, рициново масло, масло от жожоба, масло от лайка. Можете да използвате маслата, които ви подхождат, колкото искате, без да се ограничавате до едно масло. Не забравяйте да увиете косата си със стреч фолио. Не забравяйте да поставите кърпа на възглавницата си, за да не попаднат петна от масло върху възглавницата. Не забравяйте да изплакнете с шампоан сутрин, след като запазите маслото върху косата си за една нощ.

Диета с високо съдържание на протеини.

Увеличаването на приема на протеини е много важно за косата. Внимавайте да ядете риба, ядки, зърнени храни. Консумирайте предимно плодове и зеленчуци. Би било разумно да следвате диета с високо съдържание на протеини.

Евтино правилно хранене - практични препоръки за храна

Стойте далеч от топлинни уреди.

Тъй като инструментите за генериране на топлина ще унищожат влагата в косата ви, те бързо ще се счупят и ще попречат на косата ви да диша. Винаги е добре да го премахнете напълно. Но ако не можете да го премахнете, или го намалете, или не забравяйте да използвате спрейове за термозащита.

Не пренебрегвайте да сресвате косата си през нощта.

Прекомерното разресване може да причини накъсване на косата. За целта не забравяйте да сресвате косата си всяка вечер. Можете да избегнете наелектризирането, като нанесете малко масло. Не е научно доказано. Препоръчваме ви да го правите само за здравето на косата си.

Когато косата ви е мокра, внимавайте да не я увиете с кърпа.

След душ трябва само да отстраните излишната вода от косата си. Увиването на косата в кърпа може да доведе до счупване на косата ви. Вместо това е достатъчно да премахнете излишната вода от косата. Можете да изберете кърпа от микрофибър. Тези кърпи са специално произведени за вашата коса. Можете да използвате предпочитанията си в тази посока.

Вземете добавки, за да растете косата си по-бързо.

Ако косата ви не расте достатъчно дълго въпреки храненето ви, можете да се възползвате от допълнителни хранителни добавки. Можете да приемате витамин С и витамин В. Преди да използвате каквато и да е допълнителна добавка, внимавайте да я използвате, като се консултирате с Вашия лекар, ако е подходяща за Вас.

Не мийте косата си често.

Прекомерното миене на косата може да увреди скалпа. Това ще увеличи фрактурите, както и ще наруши масления баланс. Можете да го почистите, като го измиете с шампоан правилно. Можете да масажирате скалпа, докато миете с шампоан.Вместо да изливате шампоана директно върху косата си, можете да го разнесете върху двете длани. Така вашият процес на почистване ще бъде извършен красиво.

Пии много вода.

Пиенето на вода ще бъде много полезно за вашето здраве, както и за удължаване на косата ви. Той ще защити жизнеността на косата ви и ще помогне за увеличаване на нейната влажност. Не пренебрегвайте да пиете 3-4 литра вода на ден според вашето здраве.

Вземете го от краищата на косата си.

Редовното подстригване на краищата на косата ви не само ще унищожи нацепените ви краища, но и ще направи косата ви да изглежда по-здрава. Трябва редовно да премахвате краищата на косата си веднъж месечно.

Шампоани за растеж на косата

 • Шампоан Bioblas за бавно растяща коса
 • OGX - Шампоан с биотин и колаген
 • Elseve Arginine Resistance X3 Интензивно подхранване
 • Квантов шампоан за здравословен растеж Bioxcin
 • Шампоан с екстракт от радикален бръшлян
 • Градски грижи - биотин и кофеин
 • Течен кератин
 • Шампоан за конска опашка Diona
 • Kerastase - Densifique
 • Restorex шампоан за бърз растеж

Витамини за растеж на косата 

 • B6
 • B12
 • А
 • биотин
 • Фолиева киселина
 • Е