Как протичат коремните стрии? Начини да се отървете от стрии

Как преминават пукнатини в корема в нашата статия? Говорихме подробно за начините да се отървете от стрии в областта на корема. С днешната технология е възможно да се произвеждат решения с медицински методи за лечение на пукнатини в корема, което е един от най-големите дерматологични проблеми на жените.

Как протичат коремните стрии? Начини да се отървете от стрии
Как протичат коремните стрии? Начини да се отървете от стрии | Image:123RF

Как преминават пукнатини в корема , които са страшни сънища на жените ? Коремните стрии са често срещани по време на бременност поради наднормено тегло или уголемяване на тялото след бременност . Белите коремни стрии, които се появяват след стягане след раждане, са сред водещите проблеми на жените. Коремните стрии в областта на пъпа не изчезват, дори ако започнете да отслабвате. Стрии могат да се сблъскат не само при жените, но и при мъжете поради прекомерно наддаване на тегло. Тук искаме да идентифицираме тези проблеми и да обясним какво можете да направите.

Когато приключите с четенето на това съдържание, как да се отървете от стриите по естествен начин ? Както можете да намерите отговор на въпроса, ако сте успели да влезете във форма, ще имате представа как можете да излекувате пукнатините, които се появяват.

Стриите са често срещан кожен проблем, с който се сблъскват много жени. Стриите, особено в някои части на тялото, винаги се срещат от жените през целия си живот. И така, какво причинява коремни стрии? Пукнатини по тялото се появяват, когато дермата, която е най-горният слой на кожата, не може да издържи поради прекомерно разтягане и образуване на разкъсвания в средата. Пукнатини по кожата се наблюдават главно в областта на корема, краката, гърба и бедрата. Тази ситуация, която визуално смущава жените, до голяма степен се разрешава както с медицински, така и с естествени методи. Ще разгледаме подробно за вас как преминават пукнатините в корема. Ако сте готови, нека започваме.

Какво представляват коремните стрии?

Коремните пукнатини са линейни кожни деформации, които са близки до лилави на цвят и стават червени и бели с течение на времето, причинени от разтягането на тази област. Тези линии по кожата са причинени от някои ситуации. Особено теглото, което жените бързо наддават по време на бременността или внезапната загуба на тегло след диета е един от най-големите фактори за образуването на пукнатини в корема. Този кожен проблем, който е толкова често срещан, навежда на ума въпроса как да получите коремна фисура. Лечението на пукнатини в корема се извършва много просто за кратко време. Възможно е да се предотвратят пукнатини лесно и безболезнено с различни методи, които варират в зависимост от генетиката и състоянието на пукнатината. Освен това фактори като здравословна и балансирана диета и масаж осигуряват големи ползи.

Какви са видовете коремни стрии?

По кожата и корема постепенно се появяват кожни пукнатини. В този момент коремните пукнатини придобиват червено-лилав цвят, когато се образуват за първи път. Червено оцветените пукнатини на корема се задълбочават с времето и придобиват бял цвят.

Червено-лилави коремни фисури

Червено-лилавите кожни пукнатини, определени като stria rubra в медицинската литература, са първият стадий на деформация. Може да се третира по-лесно в сравнение с белите пукнатини.

стрии при бременност

Розово-бели кожни пукнатини, които се появяват в областта на корема по време на бременност, в медицинската литература се наричат ​​stria gravidarum. Тези плитки деформации се дължат на отделянето на колагена в кожата. В този момент хормоналните промени са сред основните причини за образуването на пукнатини.

Бели пукнатини на корема

Белите петна по кожата се наричат ​​striae alba. Представляват пукнатини, при които целостта на кожата е нарушена и степента на деформация е по-голяма. Процесът на лечение е по-дълъг и по-труден, отколкото при червено-лилави пукнатини по кожата.

Защо се появяват коремни стрии?

Коремните пукнатини, както всички други пукнатини по кожата, представляват проблем за жените и често се срещат. Има много причини за образуването на пукнатини по кожата. Въпреки че причината за образуването на пукнатини в корема се разглежда като период на бременност, противно на общоприетото схващане, има много повече причини. Особено генетично, това състояние може да бъде причинено от тип кожа или хронични заболявания. Проблемът с коремната фисура може да се види в юношеството, както и в напреднала възраст.

Причините за образуването на коремни стрии са:

 • Бърза загуба или наддаване на тегло, затлъстяване
 • Незабавни упражнения за изграждане на мускули
 • Хормонални състояния на пубертета
 • процес на бременност
 • Използване на противозачатъчни хапчета
 • Използване на продукти или кремове, съдържащи кортизон
 • Генетична предразположеност
 • Недостатъчно количество вода в тялото
 • Някои хронични заболявания са състояния, които причиняват образуване на пукнатини в тялото.

Какви са симптомите на коремните стрии?

Коремните стрии са различни за всеки. Въпреки това, периодичните хормонални промени като бременност или пубертет не винаги дават видими симптоми. Пукнатини, които варират в зависимост от техния размер, показват симптоми с физически състояния като сърбеж и рани в напреднали размери.

Коремни стрии и сърбеж по време на бременност

Нещото, от което жените се страхуват най-много, когато наддават на тегло по време на бременност, несъмнено са пукнатините на кожата, които ще се появят в областта на корема. Въпреки че тези пукнатини са повърхностни, те се образуват от механични причини като хормонални промени и разтягане на корема. Въпреки че няма болка при образуването на пукнатини, лекият сърбеж е сред най-честите симптоми.

В кой месец започват коремните стрии по време на бременност?

Стриите при бременност обикновено са 6-7. започва да се случва след месеци. Няма болка в етапите на образуване на пукнатини. Лекият сърбеж обаче е един от симптомите, с които се сблъсква всяка бременна жена.

Как да предотвратим появата на стрии по време на бременност?

Стриите са неизбежни по време на бременност. Възможно е обаче да се сведат до минимум пукнатините по кожата с няколко предпазни мерки. За да предотвратите появата на стрии по време на бременност, можете:

 • Хранете се планирано, не пропускайте храненията си! По този начин можете да намалите образуването на пукнатини, като предотвратите небалансирано наддаване на тегло.
 • Увеличете консумацията на вода! Така кожата не губи своята еластичност и образуването на пукнатини е сведено до минимум.
 • Не пренебрегвайте упражненията за бременност! Можете да поддържате гъвкавостта и силата на тялото с упражнения за бременни.
 • Използвайте кремове и масла, които предотвратяват появата на стрии! Кремовете, които помагат за поддържане на баланса на влагата на кожата, са полезни за намаляване на образуването на коремни пукнатини.
 • Масажирайте кожата си! Увеличаването на кръвообращението предотвратява до голяма степен образуването на пукнатини в корема. Нежно масажирайте коремната си област с билкови масла и натурални кремове.

Възможно ли е да се отървете от коремните стрии след раждането?

Пукнатини по кожата на корема по време на бременност не заздравяват след раждането. Розово-белите стрии при бременност се променят с времето и придобиват сребрист или седефен цвят.

Стрии по тялото при юноши

По време на юношеството е нормално да се развият пукнатини по тялото поради хормонален баланс и физическо развитие. Освен това бързото наддаване на тегло също е голям фактор.

Как протичат стриите по тялото при подрастващите?

Лазерната терапия, която се превърна в тенденция през последните години, се препоръчва за лечение на пукнатини по тялото, които се появяват през юношеството. В зависимост от състоянието на пукнатините могат да се получат много резултати от лечението с различни сесии.

стрии по тялото

По какви начини се лекуват коремните стрии?

Лечението на пукнатини в корема е широко разпространено и предлага безболезнени решения. Благодарение на развиващата се технология, използваните методи и приложения се увеличават, като се прилагат различни методи на лечение според типа кожа и състоянието на кожата. Особено при пукнатини по кожата ранното лечение и интервенциите след първия етап на формиране осигуряват висок успех. С течение на времето лечението на утаяването на пукнатините става по-трудно и 100% излекуване може да не настъпи. В този смисъл е много важно да се лекува възможно най-бързо, за да се върне старият вид.

Можете да използвате крем за стрии по тялото.

Има много продукти, които се използват основно за намаляване на пукнатини в корема. Въпреки че тези продукти не осигуряват пълно възстановяване, е известно, че имат известен ефект благодарение на овлажняването и подкрепата на тъканите. Тези продукти, които се прилагат специално чрез нанасяне, могат да дадат положителни резултати с масажния ефект при непрекъснато активиране на подкожната циркулация. Освен това трябва да се пият достатъчно количество вода и лечението трябва да бъде подкрепено от балансирана диета.

Весело тяло

Body Merry, който има много богати на витамини компоненти, е особено ефективен при пукнатини по тялото, които се появяват по време на бременност.

Контрактубекс

Видимият ефект на Contractubex върху белези, акне и хирургични белези е известен от години. Този чудотворен медицински крем, който може да бъде закупен от аптеките, е под формата на гел и се прилага под формата на масаж. При редовна употреба е възможно значително да се премахнат пукнатините по тялото.  

Incia гел крем

Формулата, която се състои от билкови съставки като масла от пореч, вечерна иглика и магарешки трън, е разработена за суха кожа. Кремът, който е съвместим с флората на бебетата, е незаменим и при пукнатини по тялото.

Мадекасол

Мадекасол, който се използва при почти всеки кожен проблем, има възстановяващ ефект с растението центела азиатска в съдържанието си. В този смисъл често се използва и за намаляване на пукнатини по тялото. Въпреки това е неудобно да се използва от жени, които са в периода на бременност и пуерпериум.

крем от охлюви

Кремовете на базата на охлюви са сред най-продаваните козметични продукти през последните години. Кремовете на базата на охлюви, които се използват главно от по-възрастни жени за премахване на бръчки, също са предпочитани при пукнатини по тялото благодарение на функцията им за възстановяване на кожата.

вазелин

Вазелинът, известен със способността си да подобрява сухата и напрегната кожа, е световна марка в поддържането на баланса на влагата. Чудодейната смес, предпочитана от бременните жени за предотвратяване на пукнатини по тялото, се използва и за намаляване на стриите. Вазелинът е ефективен при редовна употреба с 5-10 минути масажи.

Викс

Vicks, който се намира в дома на почти всеки, е предпочитан по отношение на козметиката, както и познатите области на употреба. Vicks, който може значително да намали пукнатините по кожата и целулита, помага за овлажняване и освежаване на кожата.

Как се извършва лазерното лечение на коремни стрии?

Значителен напредък може да се постигне с лазерната терапия, която е медицинско решение. Възможно е да се постигнат резултати за кратко време с операцията, дефинирана като фракционен лазер с въглероден диоксид. Особено при пукнатини в корема, където се постигат успешни резултати с този метод, лечебният процес се подпомага и от продукти след третиране. Във фазите на прилагане на лечението се използват колагенови и еластични влакна за стимулиране на кожата. По този начин се цели засилване на кръвообращението, стягане на кожата и възстановяване на клетките.

В допълнение към лазерната терапия, при лечението на пукнатини в корема се използват и процеси като терапия със стволови клетки, дермотерапия, дермаролер, мезолифт, микродермабразио и химически пилинг. С тези процеси се осигуряват процеси на обновяване на кожата. Тези работи, които могат да се извършват и с лазера, дават много по-успешни резултати. По време на всички тези лечения зоната не трябва да се излага на слънчева светлина и трябва да бъде защитена. В допълнение, тези процедури, които трябва да се прилагат от лекари специалисти, трябва да се прилагат от лекари, които имат познания в областта и осигуряват хигиенни условия. По време на лечението трябва да се консултирате с лекар и да използвате редовно препоръчаните от него лекарства.

Колко време отнема лазерното лечение?

При метода, който до голяма степен е успешен след средно 4-5 сесии, продължителността на лечението варира в зависимост от състоянието и типа кожа на човека. Всяка сесия се прилага в периоди от 2-6 седмици и сесиите продължават 45-60 минути.

Има ли странични ефекти от лазерното лечение?

Както при всяка медицинска операция, различни странични ефекти могат да се видят при лазерни приложения, използвани при пукнатини по кожата. След процедурата може да се появи подуване, зачервяване, лющене на кожата и оток в съответната област.

Усеща ли се болка по време на лазерно лечение?

Съвсем нормално е да почувствате леко парене по време на фазите на прилагане на лазерното лечение. Процесът на лечение не е толкова болезнен, колкото изглежда.

Цени за лазерно лечение на стрии

Ако сте решили да се възползвате от лазерното лечение и сте се чудили за цените му, трябва да се консултирате със специалист. Защото не е законно одобрените от Министерството на здравеопазването клиники да предоставят ценова информация в този смисъл.

Как се извършва лечението с мезотерапия?

Мезотерапевтичното лечение, което се прилага от тези, които търсят решения без операция, е инжектиране на химически лекарства в кожата с игли в местата, където се появяват пукнатини. Регенерацията на клетките в кожата се осигурява с лекарства, които подпомагат производството на колаген в кожата.

Колко време отнема лечението с мезотерапия?

Мезотерапевтичното лечение се прилага на седмични периоди. За да получите ефективен резултат, са необходими минимум 6 сесии.

Ще изчезнат ли белите пукнатини с мезотерапия?

Прилагането на мезотерапия е от полза само за пукнатините на кожата в ранен стадий. В този момент трябва да се изследват различни методи за лечение, като например лазер, за бели пукнатини.

Как да приложим златна игла за пукнатини в корема?

В процеса, който има за цел да увеличи производството на колаген в кожата, пукнатините се отстраняват чрез компресиране на кожата. При метода прилагането на микро игла се извършва с радиочестотен апарат.

Колко време отнема лечението със златна игла?

Броят на сесиите за нанасяне на златни игли, използвани за лечение на стрии, варира в зависимост от състоянието на кожата. Въпреки това е възможно да получите видими резултати със средно 3 сесии. Приложението се извършва в периоди от 3-4 седмици.

Има ли някакви странични ефекти от лечението със златна игла?

Нормално е да се наблюдава леко зачервяване по кожата след нанасяне на златиста игла.

Как се прави естетиката на корема?

Абдоминопластиката, която е естетическа интервенция, прилагана при напреднали коремни пукнатини, е най-категоричното решение. Операцията, която се извършва на принципа на разтягане на кожата, която е загубила еластичността си поради различни деформации, се извършва под обща анестезия. По време на операцията на пациента се прави разрез, както при операциите с цезарово сечение, след което се прави разрез под пъпа. Останалата кожа в горната част се разтяга и се съединява с разреза. По този начин се получава стегнат и прилепнал корем.

Какво е добро за корема?

Въпреки че медицинските решения са най-ефективният метод за лечение, хората, които не искат да предпочитат това или имат червени пукнатини по кожата, могат да приложат билкови методи за лечение. Освен натурални масла като бадемово масло и зехтин, билкови лекове могат да се приготвят от алое вера и кайсии. Тези лекарства имат превантивно и облекчаващо действие на пукнатини. В същото време довежда баланса на влагата на кожата до оптимални нива. В подзаглавията на нашата статия ще говорим за масла и билкови разтвори, които са добри при пукнатини в корема.

Кои масла са добри за корема?

Билковите масла, които са водещи в естествените методи за лечение на пукнатини по тялото, поддържат баланса на влагата на кожата при редовна употреба. С комбинацията от няколко капки масло и масаж пукнатините в корема могат да бъдат премахнати до известна степен.

бадемово масло-кокосово масло за коремче

Когато бадемовото масло, което се е превърнало в една от незаменимите процедури за грижа за красотата на много цивилизации от векове, се комбинира с кокосово масло, то предлага естествено решение за пукнатини в корема. Естественият овлажнител, състоящ се от бадемово и кокосово масло, може да се нанася с масаж в областта, където има проблем с пукнатини.

Nigella sativa-зехтин за коремче

Маслото от черно семе, известно с ползите си за имунната система, осигурява значителни ползи за напукване на кожата, когато се смеси със зехтин. Можете да нанесете върху кожата си натуралната смес масло, която ще получите със следните съставки, с масаж два пъти на ден.

 • 1 супена лъжица зехтин
 • 4 капки масло от черен кимион

какаово масло за коремче

Какаовото масло, което има важен авторитет в овлажняването на кожата, също често се предпочита за възстановяване на пукнатини в корема. Можете да наблюдавате значителни промени в кожата си с какаово масло, което нанасяте върху корема два пъти на ден, сутрин и вечер.

Антарон масло за коремна преса

Маслото от центавър, което често се използва в козметични продукти, произведени за суха кожа, с естествената си форма въздейства върху пукнатините в коремната област. Със своя възстановяващ клетките ефект позволява бърза регенерация на кожата. Можете да помогнете на кожата да го усвои под формата на масаж, като капнете няколко капки масло от жълт кантарион върху проблемната зона.

Билкови лекарства за пукнатини по тялото

Билковите разтвори за тези, които имат проблеми с напукването на кожата, но не предпочитат да използват лазерни или медицински кремове, също осигуряват известна полза. Билковите разтвори обаче може да не са достатъчни за пукнатини по кожата в напреднал стадий.

Лое вера за корема

Гелът от алое вера, който е ефективен при билковото лечение на пукнатини в първия етап, който се описва като червено-лилави пукнатини, облекчава в голяма степен кожата при редовна употреба. Можете да правите следните стъпки два пъти на ден:

 1. Нарежете алое вера наполовина, за да разкриете гела.
 2. Нанесете под формата на масаж върху зоната на напукания проблем.
 3. Продължете този процес, докато кожата поеме гела.
 4. Не изплаквайте гела, оставете го да остане и да проникне в кожата ви.

Ябълков оцет за стомашни проблеми

Ябълковият оцет, който е продукт, използван за премахване на слънчеви петна, също е предпочитан за облекчаване на стрии в областта на корема.

Кафено-лимонен лек за коремна преса

Кофеинът в кафето може лесно да се абсорбира от кожата. Лечението за грижа, приготвено с кафе и лимон, е добро решение за пукнатини по тялото. При редовна употреба е възможно да се ускори кръвообращението и да се предотврати образуването на пукнатини.

кайсия за коремче

Кайсията, която има голям запас от витамини, е добро решение за разрешаване на бръчки и пукнатини по кожата. Можете да премахнете първите пукнатини, като използвате маската, която ще създадете от кайсии. За да приготвите сместа:

 • Отделете кайсията и нейната сърцевина.
 • Счупете ядрото и извадете бадема вътре.
 • Прекарайте кайсиите и бадемите през миксера и ги разбъркайте.
 • Нанесете с кръгови движения върху зоната, където имате пукнатини.
 • След като изчакате 15-20 минути, почистете сместа от кожата си със студена вода.

Картофи за коремче

Картофът, известен със своята функция за ускоряване на регенерацията на клетките, често е предпочитан от жените за потъмняване на кожата и проблеми с напукването. Можете да използвате картофа, като поставите дебели резени върху проблемното място или прекарате картофа през блендер.

Някои често задавани въпроси относно корема

Жените прибягват до много начини да се отърват от коремните стрии. С логиката, че няма начин да не съм пробвал, без задръжки си правят всякакви апликации по тялото. Така че това вярно ли е? Събрахме и отговорихме на някои от въпросите, които задавате в Google за лечение на корема.

Отминават ли коремните стрии със спорт?

Спортът не е окончателното решение за стрии. Въпреки това, тъй като има пряк ефект върху опъването и стягането на кожата, може да бъде от полза за премахване на пукнатините до известна степен. В този момент пилатис и кардио упражненията за стягане на корема допринасят за еластичността на кожата.

Как да затворим пукнатини по тялото?

Пукнатини в корема засягат психически повечето жени. Тази ситуация, която причинява различни психологически проблеми, заедно с липсата на самочувствие, може да бъде отстранена до известна степен с временни решения. Използваните решения варират според личните предпочитания. В този момент материалите за татуировка или грим могат да помогнат за постигане на желания ефект. 

Пукнатините по тялото изчезват ли при отслабване?

Пукнатините по тялото за съжаление не са дерматологичен проблем, който изчезва при отслабване. Тази деформация става постоянна при хора, които губят тегло или при бременни жени, които са раждали. Жените, които не са доволни от тази ситуация, могат да се обърнат към медицински операции като лазер и златна игла. Хората с напреднали коремни пукнатини може да предпочетат коремна операция, която е постоянно решение.  

Кой крем е добър за стрии?

На пазара има много медицински и козметични продукти, които предотвратяват или намаляват пукнатините по тялото. Въпреки това, не е възможно да се каже, че всички те са 100% средство за отстраняване на пукнатини. В този момент трябва да вземете предвид вашия тип кожа и съотношение на пукнатини, когато избирате крем за стрии. Ако имате сух тип кожа, продукти като гел крем Incia, който има преобладаваща овлажняваща функция, ще ви бъдат от голяма полза. Въпреки това, ако искате да намалите стриите при бременност и да ги предотвратите до известна степен, богатите на витамини кремове като Body Merry могат да бъдат полезни за вашите стрии.

Как да се отървете от стрии по тялото?

Възможно е трайно и временно премахване на пукнатини по тялото. В този смисъл можете да изберете медицински операции или билкови методи за лечение. Най-популярни сред медицинските операции; Можете да изберете лечение с лазер, мезотерапия и златни игли, както и коремна операция. С тези методи можете да получите впечатляващи резултати за кратко време. Въпреки това, можете да получите дългосрочни резултати с билкови методи за лечение. Татуирането и използването на коректор са временни решения.

Ще заздравеят ли пукнатините?

Пукнатините са линии, образувани от деформацията на структурата на кожата. Ако не се лекува, то постепенно се увеличава и продължава да се осъществява в съответния регион. Възможно е заздравяването на червени и лилави пукнатини с подходящи методи на лечение чрез консултация с лекар специалист. Белите пукнатини обаче могат да бъдат излекувани с медицински методи като лазер и мезотерапия.

Каква мазнина трябва да се прилага върху корема по време на бременност?

Несъмнено най-ефективното решение за минимизиране на пукнатини в корема по време на бременност е периодичната употреба на растителни масла. В този смисъл видовете масла като бадемово масло, какаово масло, масло от жожоба и зехтин са добри за възможни пукнатини в корема.

Може ли алое вера да се прилага по време на бременност?

Проведени са много проучвания за употребата на алое вера от майки по време на бременност или пуерпериум. В този смисъл е ясно, че алое вера причинява аборт при бременни жени. През тези периоди е неудобно да се използва алое вера.

Вероятно няма да използвате алое вера, докато очаквате бебето си, какво ще кажете след раждането? Можете да получите достъп до много информация за това как да използвате панацеята от алое вера в грижата за кожата. “ Как да се грижим за кожата с алое вера? Маски за грижа за кожата, направени с алое вера “. Можете лесно да научите как да правите естествени маски за кожа с информацията, която ще научите от нашата статия, наречена ". Хайде, време е за поддръжка

Ще има ли стрии при втората бременност?

Коремните стрии по време на бременност се развиват поради рязко наддаване на тегло, подуване на корема и хормонални причини. В този смисъл при втората бременност може да се наблюдава известно количество образуване на пукнатини.

Кога червените пукнатини стават бели?

Както е известно, червените пукнатини имат по-високо ниво на заздравяване от белите. Въпреки това, с течение на времето, за съжаление, червените пукнатини на корема стават бели. Червените стрии при бременни побеляват след раждането, а при други жени след няколко месеца.

Какво е най-доброто лечение на пукнатини?

Развитието на технологиите в медицинско отношение осигурява повече ползи за жените от лечение на пукнатини. Състоянието на пукнатината в кожата на лицето влияе върху метода на лечение, който трябва да се предприеме. В този момент най-доброто лечение на пукнатини варира от човек на човек.

Стриите по тялото са естествен дерматологичен проблем, който може да се види при жени от всички възрасти и раси. В този смисъл не се чувствайте безпомощни и се деморализирайте. Не се изморявайте, като превръщате проблема в център на живота си. Разработването на редовна житейска стратегия чрез вземане на необходимите предпазни мерки значително ще намали шансовете ви да срещнете подобни проблеми.

Не забравяйте, че сте прекрасна жена. Стриите по тялото ви са твърде малки и незначителни, за да засенчат красотата ви. <3