Как да започна да ходя на фитнес? - Ръководство за начинаещи

Как да започнете да ходите на фитнес и да не искате да спрете или да пропуснете и ден в залата.

Как да започна да ходя на фитнес? - Ръководство за начинаещи
Как да започна фитнеса и да не си тръгвам?

Как да стартирам фитнеса?

Стартирането на фитнес залата е предизвикателство за начинаещи. В първата стъпка при започване на хипертрофия или рутинг културизъм обикновено се правят поредица от грешки както при упражненията, така и при диетата. Резултатът: изоставяне за по-малко от 3 месеца. В Nutrition 360 ви предоставяме пълно ръководство за начинаещи със стъпките, които трябва да следвате, за да стартирате фитнеса. Готови ли сте да засилите метаболизма си?

Когато стартирате фитнес залата, нормално е да се срамувате и да се сравнявате с фитнес и бодибилдинг последователи. Един начинаещ обикновено започва с повтаряне на това, което правят другите хора. Преминаването направо към основните многоставни упражнения е сериозна грешка, която може да доведе до всякакви наранявания.

8 съвета за стартиране на фитнеса:

Вземането на решение за започване на фитнес зала е само първата стъпка в развитието на атлетично и мускулесто тяло. Продължаването му е основното за ефективното натрупване на мускули. Ето 8 съвета как да започнете фитнеса и да не напускате:

1. Разделете мускулните групи

10-12 повторения на комбиниране на голяма мускулна група (гръб, гърди и крака) с малка мускулна група (трицепс, бицепс, рамене) е традиционна стартова стратегия за фитнес. Големите мускулни групи изискват поне 48 часа за възстановяване. (1) (4) Проблемът е, че този тип обучение обикновено отегчава начинаещ. Добрата новина е, че след адаптацията идва най-добрата част.

2. Не се фокусирайте върху това да се чувствате наблюдавани

Важно е да бъдете уверени в изпълнението на упражненията за първи път и да не се чувствате наблюдавани. Сравняването на негативно с напреднали спортисти само ще ви демотивира. Важно е да се знае, че и те някога са били начинаещи. Страхът от критики ще бъде едно от препятствията, от които трябва да се отървете, когато стартирате фитнес залата, забравете за тях.

3. Обърнете внимание какво ядете

Храненето здравословно е от съществено значение за начинаещи. Важно е да не се отдаде цялата заслуга на важността на протеините и да се направи правилен баланс между трите макронутриента: протеини, мазнини и въглехидрати. Последните са от съществено значение за възстановяване на нивата на мускулен гликоген .

4, Определете соматотипа на тялото си

Соматотипът на тялото (ектоморф, ендоморф, мезоморф) е генетичната предразположеност на всеки човек към спорта. Стратегията за обучение и диета за ектоморфи е напълно различна от тази за ендоморфа. Този фактор е от голяма помощ за подобряване на вашите резултати.

5. Упражнявайте се с телесно тегло

Установено е, че изолираните упражнения като лежанка са също толкова ефективни, колкото и други упражнения, които използват телесно тегло. Набиранията , лицевите опори и клековете трябва да бъдат част от вашите съчетания, ако искате да дадете тласък на мускулите си .

6. Не се побърквайте по добавките

Грешка за начинаещ да започне фитнеса е да полудее за вдигане на товара. Това не само ще доведе до нараняване на ставите, но болката ще бъде толкова силна, че няма да искате да се върнете. От друга страна, употребата на спортни добавки трябва да е второстепенна. Ако искате да започнете някъде, за да се мотивирате, препоръчваме аминокиселините bcaa .

7. Не забравяйте за кардиото

Включването на поне 10 минути аеробни упражнения в края на вашите упражнения е стратегия, препоръчана от спортните професионалисти за подобряване на възстановяването на мускулите. Второто предимство е, че процентът на телесните мазнини намалява.

8. Спи добре

Спането добре е от съществено значение за правилното възстановяване на мускулите. Изберете позицията да спите добре, както и да си позволите необходимото време; това е ключът към успеха за силни и обемисти мускули. Известните 8 часа не са изобретение на старите поколения. Ако искате да увеличите мускулната си маса, бъдете стриктни и спайте съответно.

Може ли слаб тийнейджър да натрупа мускулна маса?

Може ли слаб тийнейджър да натрупа мускулна маса

Отговорът на въпроса дали слаб тийнейджър може да натрупа мускулна маса е категорично да. Основният проблем на слабия човек е, че тялото му е в състояние да натрупа достатъчно енергия за хипертрофия.

Този тип тяло се нарича ектоморф и те трябва да спазват определена диета и тренировки, за да увеличат мускулната маса. Помним, че рутината за юноши не трябва да включва интензивни натоварвания. В противен случай това може да има трайни негативни ефекти върху увеличаването на височината на този важен етап от живота.

И накрая, не препоръчваме да се вманиачавате върху понятия като метаболитния прозорец. Различни изследвания потвърдиха, че това не е най-важният параметър за мускулното развитие. Точно както провеждането на диета с ниско съдържание на въглехидрати като кетогенната диета е строго забранено за тийнейджър, който иска да увеличи мускулната маса.

Как да изберем фитнес зала?

Един от факторите, който често се пренебрегва от начинаещ, е изборът на фитнес, който им подхожда. В Nutricion360 предлагаме 5 съвета за избор на най-добрата фитнес зала и осигуряване на мотивация.

1- Разстояние

Резултатите от това да започнете фитнеса и да не го напускате са по-добри, когато фитнес залата е близо до вашия дом или вашата работа. Ако трябва да вземете обществен транспорт или да изминете повече от 10 пресечки, желанието да останете у дома вероятно ще бъде по-силно.

2- График

Правило номер две за избора на фитнес е: колкото по-дълго, толкова по-добре. Може би един ден се събуждате, без да искате да отидете сутрин, но винаги има желание да освободите напрежението след работа. Ако вашата фитнес зала е с удължено работно време, вероятността да не отсъствате се увеличава x 2.

3- С кого ще отидеш?

Определянето с кого да ходи на фитнес е ключов фактор за осигуряване на приемственост. Когато сте уморени, е вероятно съотборник да ви избута обратно на корта. Когато стартирате фитнеса, защо не поканите колега от работа или учене?

4- Отговарящ персонал

Ако не сте от привилегированите, които могат да наемат личен треньор. Обърнете специално внимание на това кой персонал отговаря за фитнеса. Когато обикаляте съоръженията, проверете дали учителите коригират техниката на упражненията и помагат ли в рутината на всеки човек.

5- Температура

Но не на последно място : температурата. Когато във фитнес залата няма никакъв вид технология за регулиране на температурата, потта нахлува в оборудването. Това не само ще намали ефективността ви, но ще доведе до негативното изживяване на нежелани миризми във вашите съчетания.

ПРОДЪЛЖИ:

  • В ръководство за начинаещи, които са решили да започнат фитнес залата, основното нещо е да придружавате рутините със здравословна и балансирана диета.
  • Отделянето на необходимото време за почивка за правилно възстановяване на мускулите, както и доброто спане са две основни правила при стартиране на фитнеса.
  • Слаб тийнейджър е в състояние да увеличи мускулната маса с избора на подходяща диета и упражнения. Всъщност това е ключовият жизнен етап за развитието на мускулите.

ПРЕПРАТКИ:

  1. Сравнение на възстановителните стратегии за мускулна ефективност след уморително упражнение. Източник
  2. Мускулна умора: общо разбиране и лечение. Източник
  3. Хранене и възстановяване на запасите от мускулна енергия
    след тренировка. Източник
  4. Възстановяване на тренировки за съпротива: съображения за единични срещу многоставни движения и мускули на долната част на тялото. Източник