Как да си направим домашен гейнер? - Рецепта с малтодекстрин или овесени ядки

Как да си направим хранителна добавка за спортисти в домашни условия.

Как да си направим домашен гейнер? - Рецепта с малтодекстрин или овесени ядки
Как да си направим домашен гейнер? - Рецепта с малтодекстрин или овесени ядки

Знаете ли, че можете да направите домашен гейнер само с източник на протеин и малтодекстрин? Можете да закупите съставките поотделно и да направите гейнер за тесто със собствените си ръце у дома, на значително по-ниска цена.

У дома можете също да направите победител от овесени ядки с високо съдържание на сложни въглехидрати, за това трябва да смесите суроватъчен протеин и овесени ядки.

Тук ще намерите необходимите пропорции и проста домашна рецепта за гейнер с малтодекстрин и овесени ядки.

Гейнърът или печалбата на маса е добавка, базирана на въглехидрати и протеини. Името произлиза от английския глагол gain , което означава „увеличаване, печалба“.

Обикновено гейнърът съдържа суроватъчен протеин и източник на въглехидрати като малтодекстрин.

Малтодекстринът е основният източник на въглехидрати в повечето гейнери и преобладаващата съставка в техния състав. Малтодекстринът има структура, подобна на нишестето, и в стомаха бързо се разпада на глюкоза.

В рамките на минути след приема на гейнър, нивата на кръвната захар се повишават, което води до производството на хормона инсулин. Масовите печалби не само осигуряват енергия за трениране, но поставят клетките в режим на съхранение на енергия, това служи за натрупване на мускулна маса

Рецепта за домашен гейнер с малтодекстрин

Най-лесният начин да направите домашен гейнер е да смесите млечния серумен протеин с малтодекстрин на прах. В този случай цената на добавките на отделно обикновено е значително по-малка от цената на закупения победител.

Съотношението на смесване е една лъжичка протеин (15-20g), четири лъжички малтодекстрин (70-80g) и по желание половин лъжичка креатин (7-10g). Полученото количество е 2-3 порции печелившо тесто. Калоричното съдържание на всяка порция ще бъде 130-200 kcal.

Как да си направим домашен гейнер:

  • Суроватъчен протеин или белтък на прах - 1 лъжичка - 20 g
  • Малтодекстрин - 4 лъжички - 80гр
  • Креатин - op лъжичка 8-10 g (по избор)

Прочетете: Как да си направим домашен протеинов шейк?

Защо да добавяте креатин към него?

Креатинът е спортна добавка, която също помага за увеличаване на мускулната маса. Креатинът оптимизира мускулните нива на АТФ.

С други думи, креатинът може да увеличи силата по време на тренировки; действа като допълнителен източник на енергия и предотвратява прекомерната консумация на мускулен гликоген. Поради тези причини креатинът често се включва в гейнерите.

Домашен гейнер с овесени ядки

Победителят от домашни овесени ядки е по-естествен начин да осигурите на тялото калории и хранителни вещества. Тъй като обаче овесената каша е сложен въглехидрат и съдържа разтворими фибри, степента на усвояване на споменатия победител е по-ниска.

За да направите победител с овесени ядки със собствените си ръце, първо трябва да смилате овесени ядки в брашно или да купите овесени ядки. За това е достатъчен пасатор. За супена лъжица протеин (15-20 g) се използват 4-5 супени лъжици овесени ядки (80-100 g).

Можете да използвате протеин от веган или вегетариански източник и да го комбинирате с 1 банан или мед, за да подобрите вкуса. Основата на коктейла ще бъде вода или малко растително мляко, като кокосово мляко, богато на хранителни вещества и витамини.