Как да предотвратим миризмата на пот с естествени методи?

Колкото и да почиствате, не можете ли просто да спрете миризмата си на пот? Ще ви кажем как можете да се справите с миризмата на пот с естествени методи. За да премахнете миризмата на пот с няколко стъпки, ето подробностите...

Как да предотвратим миризмата на пот с естествени методи?
Как да предотвратим миризмата на пот с естествени методи? | Image: 123RF

Миризмата на пот се превърна в проблем днес. Понякога в метрото, понякога в микробуса или автобусите, това се превърна в много досадна ситуация. В нашата статия ще ви покажем как на практика можете да предотвратите миризмата на пот с материалите, които имате у дома. Отървете се напълно от миризмата на пот, като следвате няколко стъпки.

Как да предотвратим миризмата на пот с естествени методи? Нека обясним накратко

Ако искате да предотвратите миризмата на пот на практика у дома, вместо да използвате химически материали, имаме различни алтернативни методи за това. Нека да разгледаме какви са те, преди да навлезем в подробности.

 • Сода за хляб и лимон
 • Карбонат и царевично нишесте
 • Ябълков оцет
 • Лимон
 • Масло от чаено дърво
 • Бебешка пудра
 • Ябълката
 • Масло от розмарин
 • Масло от лавандула
 • салвия
 • Растение хамамелис
 • Ментово масло

Ако нашите методи са привлекли вниманието ви, нека да се впуснем в подробности и да ви оставим с тези практически решения.

Преди да започнем нашата статия, нека се обединим. Какво е потта? Какво причинява миризма на пот? Нека да разгледаме заглавията.

Какво е потта ?

Изпотяването е, когато потните жлези произвеждат течност за поддържане на баланса на тялото. Разговорно тази течност се нарича пот. Благодарение на нашето изпотяване тялото ви ще бъде освободено от замръзване и изгаряне. Действието на изпотяване намалява към стареенето. Въпреки това, нашият акт на изпотяване продължава до края на живота ни.

Течност, излизаща от потните жлези; Състои се от урея, сол, минерали, вода и масло. В тази течност има различни метали. Мед, желязо, олово, кадмий и др. 

Ежедневните дейности определят плътността на потта ви. Фактори като горещо време, влажност, физическа активност, стрес, вълнение и страх могат да причинят увеличаване на потните жлези.

Какво причинява миризма на пот?

В предишното ни заглавие говорихме за това какво е потта и веществата в нея. Сега защо мирише потта? Ще намерим отговора на вашия въпрос.

Потта обикновено не мирише. Има много фактори, които карат вашата пот да мирише. В началото на тях, нездравословното хранене, неподходящият избор на дрехи и неспазването на хигиената могат да причинят миризмата на пот.

Как да предотвратим миризмата на пот с естествени методи?

Сода за хляб и лимон

Какво ще кажете за предотвратяване на миризмата на подмишниците със сода за хляб и лимон? Това, което трябва да направите за това, е съвсем просто. Смесете 1 супена лъжица сода за хляб и 1 супена лъжица лимон в купа. Внимавайте да го разпределите хомогенно. След това, след като измиете подмишниците си със сапун и ги подсушите, нанесете сместа върху подмишниците си. Ако не ви харесва миризмата му, можете да добавите няколко капки масло, което искате. Не забравяйте да изплакнете добре след 5 минути.

Карбонат и царевично нишесте

Какво ще кажете за предотвратяване на миризмата на подмишниците със сода за хляб и царевично нишесте? Това, което трябва да направите за това, е съвсем просто. Смесете 1 супена лъжица сода за хляб и 1 супена лъжица царевично нишесте в купа. Внимавайте да го разпределите хомогенно. След това, след като измиете подмишниците си със сапун и ги подсушите, нанесете сместа върху подмишниците си. Ако не ви харесва миризмата му, можете да добавите няколко капки масло, което искате. Не забравяйте да изплакнете добре след 5 минути.

Ябълков оцет

Знаете ли, че можете да предотвратите миризмата на пот по много практичен начин с ябълков оцет? Това, което трябва да направите за това, е съвсем просто. След като добавим ябълков оцет в малка купа, с помощта на памучен тампон го накисваме в ябълков оцет и го разтриваме в подмишниците. За да го улесните, можете да излеете ябълковия оцет в кутия за пръскане. Като предложение можете да миете подмишниците си с ябълков оцет всеки път, когато се къпете.

Лимон

Благодарение на киселинната характеристика на лимона, миризмата под мишниците ще изчезне напълно. Освен това, не забравяйте, че лимонът ще играе върху pH на кожата. Преминавайки към нашите стъпки, просто трябва да разтриете малък лимон в подмишниците си. Можете също да изстискате лимон в ръката си и да го нанесете върху подмишниците си. Това е метод, който можете лесно да използвате под душа. Не забравяйте да се измиете с топла вода, след като изчакате 15 минути върху кожата си.

Масло от чаено дърво

Ефектът на маслото от чаено дърво върху миризмата на пот датира от древни времена. Това, което трябва да направите, е доста просто. Добавяне на 1-2 капки масло от чаено дърво към чаена чаша вода. Ако не искате да се справяте с него, можете да намажете подмишниците си с масло от чаено дърво с помощта на памучен тампон.

Бебешка пудра

Един от най-практичните методи, които можете да приложите, е да използвате бебешка пудра. По практичен начин нанесете бебешка пудра върху подмишниците, които сте измили и подсушили, преди да облечете тениската си. Можете да го нанесете без да носите дрехи, за да не се разнесе пудрата наоколо.

Ябълката

Ами ако ви кажем, че сокът от маруля може да направи чудеса? Можете да предотвратите изпотяването си със сока от марулята, която постоянно използваме в салати. Можете да нанесете сок от маруля директно върху подмишниците си. Нанесете върху подмишниците си за 15 минути. Не забравяйте да изплакнете добре след това.

Вещица леска

Хамамелисът вече е започнал да заема своето място в почти всички козметични продукти. Освен това е много силен антиперспирант. Не забравяйте да измиете и подсушите добре подмишниците си преди нанасяне. Това ще увеличи ефекта му. Това, което трябва да направите, е съвсем просто. Можете да нанесете хамамелис директно върху подмишниците си. Въпреки това, ако не искате да предпочитате това, можете също да изберете видовете масло или есенция, продавани в билкарите.

салвия

Подобно на другите алтернативи, които споменахме, градинският чай предотвратява миризмата на пот. По много практичен начин. Всичко, което трябва да направите, е да приготвите градински чай. След това го нанесете върху почистените си подмишници с помощта на памучен тампон. След като изчакате известно време, можете да го измиете с топла вода. Ако обаче не желаете да използвате чая, можете да използвате масло от градински чай, което можете да закупите от билкари, като го разредите с вода.

Масло от лавандула

Маслото от лавандула често е предпочитано масло при кожни проблеми. Докато подхранва кожата ви, той също така ще помогне за предотвратяване на миризмата на пот. Опитайте малко място, за да проверите дали имаме алергии. Можете да го разредите с вода и да го нанесете върху подмишниците си.

Масло от розмарин

Знаете ли, че можете да предотвратите миризмата на пот с масло от розмарин? Маслото от розмарин ще подхрани кожата ви и ще предотврати миризмата на пот. Това, което трябва да приложим за това, е доста просто. Можете да разредите маслото от розмарин с вода и да го нанесете върху подмишниците си. Ако ви е неприятно миризмата, можете да го измиете с топла вода, след като изчакате известно време. Не забравяйте първо да тествате за алергии върху малка част от тялото си. Ако почувствате някаква реакция, прекратете процедурата.

Ментово масло

Готови ли сте както да освежите, така и да предотвратите миризмата на пот с миризмата на ментово масло? За целта просто трябва да нанесете ментово масло върху кожата си. Не забравяйте първо да тествате за алергии върху малка част от тялото си. Ако почувствате някаква реакция, прекратете процедурата. Ако желаете, можете да го разредите с вода или да го измиете с топла вода, след като изчакате известно време.

Малки съвети за намаляване на миризмата на пот

 • Внимавайте да не нарушите душа.
 • Променете диетата си.
 • Погрижете се за хигиената си.
 • Изберете памучни дрехи.