Как да не напълнеете от алкохол, защо дебелеете от алкохол?

Алкохолът е забранен в повечето диети - както за отслабване, така и за хронични заболявания. Но ако не сте готови да се откажете напълно от него, следвайте няколко правила, за да не качите излишни килограми след пиянски партита. Заедно с диетолог, ние установяваме защо хората напълняват от алкохола.

Как да не напълнеете от алкохол, защо дебелеете от алкохол?
Как да не напълнеете от алкохол, защо дебелеете от алкохол?

Алкохолът е с високо съдържание на калории

Алкохолът е висококалорична храна. Средно 1 г силна напитка съдържа 7 ккал. Колкото по -висока е силата, толкова повече калории. За вкус обаче към коктейлите се добавят и сиропи, захар и мая, поради което енергийната стойност се увеличава няколко пъти.

Какво да направите по въпроса?
За да поддържате перфектна фигура, пийте слаб алкохол и следете количеството и приема на калории.

Алкохолът стимулира апетита

Алкохолните напитки наистина провокират чувството на глад. Освен това обикновено закуска върви с алкохол, който не винаги е най -полезният и често много калоричен: закуски, сандвичи, плодове, пикантни, солени и пикантни. Те също предизвикват апетита ви.

Какво да направите по въпроса?
Най -добре е да ядете закуски с високо съдържание на протеини и мазнини, за да се почувствате сити. Подходящи маслини, твърди сирена, месо, риба, морски дарове, зелени и листни зеленчуци, ядки и семена. Можете също така да сервирате красиво хумус от нахут или леща с моркови, целина, краставица, карфиол или карантии с бисквити или чипс от лен, кокос, цвекло и водорасли.

Алкохолът е токсичен

Тялото идентифицира алкохола като токсин и хвърля цялата си енергия за преработката му. Следователно всичко, което е било изядено заедно със силно питие (протеини, мазнини и въглехидрати), се депозира в мазнини. Освен това, когато черният дроб е генетично повреден, тялото е по -трудно да се справи с алкохола и калориите му отиват в мазнините.

Какво да направите по въпроса?
Отново си струва да се следи количеството консумиран алкохол и да не се преяжда. Също така, по -често давайте предпочитание на сухо червено вино, тъй като то съдържа ресвератрол - мощен антиоксидант.

Неправилно охлаждане: Какво се случва, ако пиете алкохол след тренировка? Ако нямате противопоказания за пиене на алкохол и следите теглото си, тогава от време на време можете да си позволите слаб алкохол. За предпочитане е чаша сухо червено вино. Но е важно да следите количеството и съдържанието на калории, има само висококачествена закуска, която ще задоволи глада ви.