„Изгаряне на мазнини“: Естествени хранителни добавки и как да ги използвате правилно

„Изгаряне на мазнини“: Естествени хранителни добавки и как да ги използвате правилно

„Изгаряне на мазнини“: Естествени хранителни добавки и как да ги използвате правилно
„Изгаряне на мазнини“: Естествени хранителни добавки и как да ги използвате правилно

Искате ли да отслабнете? Яжте люти чушки и пийте зелен чай. Налични са редица природни средства, които спомагат за изчерпването на телесните мазнини и за увеличаване на метаболизма. Когато се използват правилно, те могат да удвоят изгарянето на мазнини. Събрахме 10-те най-популярни хранителни добавки.

Кофеин

Той е един от естествените изгарящи мазнини. Той премахва резервите на последния, засилва метаболизма, потиска апетита. Освен това кофеинът стимулира нервната система. Приемането на тази добавка преди тренировка значително подобрява производителността. Това означава, че ви позволява да изгаряте калории по-интензивно. Това е и най-лесно достъпната добавка. Кофеинът се съдържа не само в кафето, но и в чая и шоколада. По-добре е обаче да изберете суха форма - ефективността ще бъде по-висока, се казва в изследванията. Дневната доза е около 400 mg. Приемайте кофеин два пъти на ден. Първата порция сутрин, втората половин час преди тренировка. Но вечер не трябва да използвате такава добавка, тъй като кофеинът може да причини безсъние.

Екстракт от зелен чай

Концентрирана форма на популярна напитка. Друго естествено и достъпно изгаряне на мазнини, което засилва метаболизма. Съдържа мощен антиоксидант катехин, който разгражда мазнините и спомага за по-бързото изгаряне на калориите. Екстрактът от зелен чай има и други полезни свойства: профилактика на сърдечно-съдови заболявания и понижаване нивата на холестерола. Лекарството се препоръчва да се приема три пъти на ден. Порция е 200 до 500 mg.

Зелено кафе

Екстрактът от зелено кафе се получава от неузрели зърна. Ефектът на кофеина тук се засилва от хлорогеновата киселина в състава - това също е мощен антиоксидант. Екстрактът от зелено кафе помага за премахване на излишните мазнини и излишната течност от тялото и понижава нивата на кръвната захар. И предотвратява натрупването на въглехидрати - особено ефективно е да използвате продукта преди да спортувате, за да изразходвате въглехидратите за енергия. Започваме с малка доза, като постепенно я увеличаваме. Средно се препоръчва да се консумират 200-400 mg два до три пъти на ден. По-добре е да правите това половин час или час преди хранене.

Протеин

Кой не е опитвал да удря мазнини с протеини? Както знаете, употребата на протеини подобрява метаболизма, помага за изгаряне на мазнини, поддържане и увеличаване на мускулната маса. Често не получаваме необходимия протеин от храната. На помощ идват добавки. Стандартната норма е 25 до 50 грама протеин на прах на ден.

Глюкоманан

В допълнение към добре познатите добавки за изгаряне на мазнини като протеини и кофеин, има редица екзотични. Например, глюкоманан. Това е разтворими фибри. Веществото се получава от растение, наречено Konjac. Попадайки в стомаха, глюкомананът абсорбира вода като гъба и набъбва, създавайки усещане за ситост. Добавката се използва за контрол на апетита. Забавя процеса на храносмилане, облекчавайки глада. И оттам от преяждане.

Глюкомананът понижава нивата на захар и холестерол, прочиства червата от токсини. Вземете го един час преди хранене. Една доза е само няколко грама. Основното нещо е да пиете глюкоманан с достатъчно вода.

Глухарчета

От тези жълти цветя се прави вино, прави се сладко. Екстрактът от корен на глухарче има много полезни свойства. Едно от които е отслабването. Благодарение на диуретичния си ефект, глухарчето премахва солта и подкожната течност от тялото, изсушавайки мускулите. Екстрактът също така повишава издръжливостта по време на тренировка. Това ви позволява да направите тренировките си по-ефективни. Добавката се приема с храна, дозировката е от 500 до 1500 mg.

Капсаицин

Това вещество, което е част от лютите чушки, буквално изгаря висцералната мазнина. Проучванията показват, че капсаицинът активира метаболизма и потиска апетита, за да ви помогне да отслабнете. И не качвайте новоизпуснатите килограми. Добавете люти чушки към храната или приемайте капсаицин като добавка половин час преди хранене. Дневната доза е около 300 mg.

Малинов кетон

Специално съединение, намиращо се в малини, също може да помогне при отслабване. Неговата молекула е подобна по структура на молекулата на капсаицин. Малиновият кетон ускорява метаболизма ви, помага ви да изгаряте повече калории. Той използва мазнини като гориво. За отслабване се препоръчва употребата на 100-200 mg малинови кетони на ден. Между другото, за да се получи ефектът на изгаряне на мазнините на зрънцето в чист вид, би било необходимо да се изяде повече от един килограм от него.

Гарциния камбоджа

Гарциния камбоджа е растение, от кората на което се прави хранителна добавка. Съдържа хидроксилимонена киселина. Той блокира определени ензими, които участват в образуването на мастни клетки. Резултатът е загуба на тегло. Тази естествена добавка помага за регулиране на апетита чрез облекчаване на глада. Гарциния се приема 2-3 пъти на ден, дозировката е от 500 до 1000 mg. В този случай една от техниките трябва да бъде планирана преди тренировка.

Йохимбин

Това е вещество, което се получава от кората на друго екзотично растение, произхождащо от Африка. За да осигури на тялото енергия, йохимбинът започва да изгаря мазнините. Също така, тази добавка помага за намаляване на апетита. Тази съставка може да се намери в спортното хранене. Йохимбин се използва 2-3 пъти дневно в доза от 10-20 mg. Веднъж на ден можете да приемате хранителна добавка преди тренировка.

Разбира се, само хранителните добавки не са достатъчни, за да победят тези излишни килограми. Те ще работят само в комбинация с правилно хранене и физическа активност. Освен това, за да се постигне желаният ефект, препоръчително е да включите няколко диетични добавки в диетата наведнъж.

НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ РАБОТЕЩА СХЕМА НА ЗАХРАНВАНЕ. ТОЙ Е ПРОЕКТИРАН ЗА 2 МЕСЕЦА.

Започваме с намаляване на дневния прием на калории. През първата седмица - с 15%. Освен това намаляването трябва да се дължи на въглехидратите. Например за жена с активен начин на живот броят на калориите на ден ще намалее от стандартните 2400 на 2000.

През втората седмица намалихме дневния прием на калории с още 10%. И добавете кофеин. Достатъчна е една доза преди спорт - 100-200 гр. Вечерта преди вечеря можете да добавите порция глюкоманан.

Седмица 3 - плюс още една доза разтворими фибри. Тоест вече сме приемали глюкоманан два пъти на ден. Не бързаме да се откажем от кофеина - пием и преди тренировка. Заедно с него можете да вземете и нещо от други хранителни добавки. Например екстракт от зелен чай или гарциния. Изборът е твой. Преди хранене приемайте капсаицин.

През следващите три седмици добавяме още една доза глюкоманан. Препоръчително е да започнете да приемате екстракт от корен от глухарче през седмата седмица. Трябва да премахнем излишната течност от тялото.

И накрая, през последната осма седмица намаляваме до минимум солта в диетата. Но ние увеличаваме консумацията на вода в началото на седмицата. Намаляваме потреблението му, ако предстои състезание.