Ефективна тренировка у дома за начинаещи с фитнес ластици за цялото тяло

Как да постигнем перфектната фигура с помощта на фитнес ластици? 6 ефективни упражнения за дома стягане на цялото тяло ще отнеме не повече от час.

Ефективна тренировка у дома за начинаещи с фитнес ластици за цялото тяло
Ефективна тренировка у дома за начинаещи с фитнес ластици за цялото тяло | Image:123RF

Фитнес ластиците са универсален метод, който при желание може да бъде заменен с дъмбели и щанги. Разбира се, ако целта ви не е да напомпате, а просто да издърпате фигурата. В противен случай пак ще имате нужда от тежести, но е напълно възможно да тренирате мускулите на ръцете, краката и корема с фитнес гумени ленти. Днес сме подготвили тренировка за цяло тяло, включете любимата си музика и се присъединете към нас.

Никога не носете фитнес ластици на места, където са разположени ставите – колене, лакти. Това може да доведе до дислокации. Натоварването трябва да се намира само там, където са разположени мускулите.

Напади на фитнес лента

Техника на изпълнение

Начална позиция - изправена. Поставяме ластик на ханша, точно над коленете. Преместваме десния крак напред, левият остава отзад. Нападаме, слизаме до ъгъл от 90 градуса в коляното. Сменяме крака - сега левия кракът е отпред, а десният е отзад.Правим упражнението в динамика, като сменяме краката след всеки напад.

Изпълняваме четири серии по 12 пъти.

Издърпване на крака назад

Техника на изпълнение

Начална позиция - изправена. Слагаме фитнес ластик на ханша, малко над коленете.Опираме се на облегалката на стола с ръце. В същото време краката са леко огънати в коленете.Връщаме десния крак назад, като същевременно поддържаме напрежението на еластичната лента.Сменяме крака и повтаряме всичко отново.

Изпълняваме четири серии по 12 пъти на всеки крак.

Замах на крака встрани с фитнес лента

Техника на изпълнение

Начална позиция - изправена, ръце на колана. Спускаме фитнес ластика надолу до нивото на глезените.Повдигаме десния крак и правим малък замах встрани. Опитваме се да поддържаме равновесие.Ако е трудно да запазите равновесие, можете да облегнете ръка на стената.Правим упражнението в динамика.

Изпълняваме четири серии по 12 пъти на всеки крак.

Развъждане на ръце с фитнес гумена лента

Техника на изпълнение

Начална позиция - изправена, краката на ширината на раменете. Държим ръцете си свити в лактите пред нас. Поставяме ластика на предмишниците.Разпъваме ръцете си встрани, като разтягаме ластика.Връщаме се в изходна позиция.

Правим четири серии по 12 пъти.

Екстензия с фитнес лента + статика в клек

Техника на изпълнение

Фиксираме фитнес еластичната лента, например, върху дръжката на вратата. Заемаме позиция клек. С едната ръка хващаме свободния край на ластика, с другата можете да се хванете за дръжката на вратата от другата страна.Притискаме лакътя на ръката с фитнес ластика към тялото. Започваме да разгъваме ръката надолу, като разтягаме ластика.Краката остават свити в коленете, ние сме в клекнало положение през цялото упражнение.Сменяме ръцете и повтаряме отначало.

Правим четири серии по 12 пъти за всяка ръка.

Усукване с фитнес лента

Техника на изпълнение

Сядаме на постелката. Поставяме ръце на пода зад нас. Слагаме фитнес ластици на ханша, малко над коляното. Главата е леко повдигната.Откъсваме краката от пода и ги разтваряме, така че ластика да е в опън. Те трябва да са в това положение през цялото упражнение.Придърпваме коленете си към гърдите и ги връщаме назад.Правим упражнението в динамика.

Изпълняваме три серии по 15 пъти.

Тази тренировка ще заработи няколко мускулни групи наведнъж, които определено ще изгорят след завършване на комплекса. Ще ви трябват около 60 минути, за да завършите всички упражнения. Не забравяйте да се храните правилно и оставете мускулите си да се възстановят след тренировка.